Rīgas mēram Gaismas pils atgādina lielveikalu "Maxima"

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas mēram Nilam Ušakovam jaunā Nacionālās bibliotēkas ēka, ko viņš var redzēt no pašvaldības ēkas logiem, atgādina lielveikalu "Maxima". Latvijas Televīzijā trešdien viņš atzina, ka Gaismas pils vizualizācija atstājusi citu iespaidu.

"Latvijai ir vajadzīga jauna bibliotēkas ēka, nav šaubu. Ēka pie šiem apstākļiem par 130 miljoniem, kas uz doto brīdi, es atvainojos, izskatās drausmīgi, es to katru dienu redzu pa logu. Kad bija vizualizācija, tas izskatījās stiklots projekts, bet tagad izskatās kā tāda milzīga "Maxima". Piemēram, par 130 miljoniem latu var rekonstruēt visas Rīgas skolas vai arī uzbūvēt mājas tiem, kas stāv rindā," viņš kritizēja.

Iepriekš Ušakovs izteicies, ka tas Gaismas pils ir "stulbs" projekts.

"Faktu kombinācija ar 130 miljoniem kopumā dod rezultātu, ko es esmu nosaucis par stulbu projektu. Vajadzēja būvēt kaut ko citu, nevis šo," mērs no saviem vārdiem neatkāpjas.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jauno ēku ir projektējis arhitekts Gunārs Birkerts, kurš ir pasaulē pazīstamākais latviešu izcelsmes arhitekts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu