LTV tagad varēs «audzēt muskuļus» (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs / LETA

Kompānijas MTG lēmums mainīt kanālu TV3 un LNT juridisko statusu un no nākamā gada savus kanālus raidīt tikai maksas platformās ietekmēs arī Latvijas Televīzijas (LTV) darbu. LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte šajā rīcībā saskata vairāk plusu nekā mīnusu.

Viņš sarunā ar portālu TVNET atzina, ka šādam MTG lēmumam ir gan pozitīva, gan negatīva ietekme uz LTV darbu.

LTV būs vairāk skatītāju

Kā pirmo pozitīvo faktoru Belte minēja to, ka līdz ar šādu MTG rīcību palielināsies LTV skatītāju skaits. Lai gan MTG lēš, ka tas varētu būt līdz 10%, LTV uzskata, ka pieaugums būs mērāms padsmit procentos.

Pilnīgākas sabiedriskā medija funkcijas

Otrkārt, Belte pauda lielu prieku, ka šajā brīdī LTV varēs sākt vēl aktīvāk pildīt savas sabiedriskā medija funkcijas.

Tie cilvēki, kuriem nav pietiekami daudz naudas, lai turpmāk iegādātos maksas kanālus, joprojām varēs vērot LTV kanālus. Tie būs pieejami visā Latvijas teritorijā dzīvojošajiem tāpat kā līdz šim.

Pakāpties pa trepīti augšup

Treškārt, LTV vadītājs saskata iespējas, ka nākamā gada laikā LTV1 varētu kļūt par otro skatītāko TV kanālu Latvijā. Patlaban šis kanāls ir tikai ceturtajā pozīcijā.

Tiesa, lai sasniegtu šo mērķi, vajadzīgas atbilstošas ambīcijas un darbības.

Belte gan atturējās prognozēt, kurš TV kanāls nākamgad varētu ieņemt pirmo vietu. Te iespējami dažādi varianti.

Saskata arī mīnusus

Vienlaikus Belte šādam MTG lēmumam saskata arī negatīvu ietekmi uz LTV. Viņš lēš, ka sarunas par LTV nākamā gada apraidi ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru būs pietiekami spraigas. Kādam būs jāmaksā LTV rēķini. Tas varētu atstāt ietekmi uz LTV finansēm un saturu.

Kopumā LTV vadītājs MTG lēmumā saskata vairāk plusu nekā mīnusu.

«Te mēs redzam arī komerciālā medija garu,» viņš teica un skaidroja - kamēr TV kanāliem tas bija izdevīgi, tie bija pieejami visiem Latvijas iedzīvotājiem. Taču, kad izdevīgums zūd, arī šo kanālu pieejamība samazinās.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka kompānija MTG pieņēmusi lēmumu mainīt kanālu TV3 un LNT juridisko statusu un no 2014. gada 1. janvāra savus kanālus raidīs tikai maksas platformās.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu