Ministrs: Ideja par Eiropas armiju šobrīd ir absolūti lieka

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ideja par vienotu Eiropas armiju šobrīd ir absolūti lieka, jo šķiest resursus un veidot dublikātus nāktu par ļaunu Eiropas Savienībai (ES), kā arī pašai NATO, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Politiķis NATO ārlietu ministru sanāksmes laikā norādīja, ka jau šobrīd ES un NATO spērušas lielus soļus pretī vēl ciešākai savstarpējai sadarbībai, tostarp piedaloties dažādās diskusijās un kopīgi meklējot risinājumus aktuālajām problēmām.

«Esam nogājuši ļoti lielu distanci. Saprotam, ka ir iespējas sadarboties hibrīdrisku novēršanā un stratēģiskajā komunikācijā. Sadarbība sāk kristalizēties arī migrācijas situācijas risināšanā,» viņš izteicās.

Rinkēvičs arī atgādināja, ka ik pa laikam «parādās jaukā ideja par Eiropas armiju», kas, viņa ieskatā, pašlaik ir absolūti lieka.

«Neredzu tai nekādu labu pamatu. Mums drīzāk jākoncentrējas uz resursu novirzīšanu aizsardzības un drošības vajadzībām, kā arī vēl ciešākai sadarbībai,» viņš skaidroja.

«Šķiest resursus un veidot dublikātspēkus gan nāktu par ļaunu ES un aliansei. Mums drīzāk nepieciešams domāt par robežapsardzības un krasta apsardzes spēkiem,» rezumēja ministrs.

LETA jau vēstīja, ka Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers iepriekš izteicis aicinājumu veidot vienotu ES armiju.

«Kopīga Eiropas armija Krievijai liktu saprast, ka mēs esam nopietni attiecībā pret ES vērtību aizstāvēšanu,» viņš iepriekš pauda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu