Ziemele: Nepieciešami uzlabojumi, lai atvieglotu pieteikumu sagatavošanu ST

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šobrīd iedzīvotājiem vērsties Satversmes tiesā (ST) ir sarežģīti, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja jaunievēlētā ST priekšsēdētājas Ineta Ziemele.

Ziemele teica, ka pieteikumu sagatavošana bez advokāta klātbūtnes iedzīvotājiem ir pietiekami komplicēta, turklāt arī advokāta pakalpojums šajā gadījumā netiek apmaksāts.

Viņasprāt, nepieciešami uzlabojumi, «ja gribam, lai iedzīvotājiem Satversmes tiesa ir pieejama tā, kā tai vajadzētu būt».

Ziemele arī pauda, ja salīdzina ST ar citām vietām valsts varas atzaros, tad kopumā ST ir bijusi piemērs, kā strādāt efektīvāk un kvalitatīvāk. Viņa gan nenoliedza, ka vēl ir iespējams uzlabot arī ST darbu.

Ziemele uzskata, ka ST sastāvs ir ļoti spēcīgs domas ziņā. Sagaidāms, ka arvien vairāk ar ST spriedumu palīdzību tiks «ienesti kvalitatīvi viļņi» Latvijas likumdošanas procesā kopumā.

Jau ziņots, ka Ziemele amatā tika ievēlēta pirmdien. Kandidatūrai tiesas priekšsēdētāja amatam tika izvirzīts arī Gunārs Kusiņš un līdzšinējais tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu