Roķe: Pārējo LR valdes locekļu neesamību kompensē spēcīgi otrā līmeņa vadītāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Pārējo divu Latvijas Radio (LR) locekļu neesamību kompensē spēcīgi otrā līmeņa struktūrvienību vadītāji, sacīja LR valdes locekle Sigita Roķe, komentējot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu nerīkot konkursu uz pārējiem LR valdes locekļu amatiem.

«LR ir ļoti spēcīgi otrā līmeņa vadītāji, līdz ar to, ja es paļaujos uz šim otrā līmeņa vadītājiem un viņu profesionalitāti, tad mums nav nekādu problēmu,» skaidroja Roķe.

Taujāta, kā viņa vērtē LR līdzšinējo darbu, LR valdes locekle norādīja, ka LR, viņasprāt, strādā ļoti labi daudzās jomās. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka tam ir bagāts piedāvātais saturs un tam ir lielākā auditorijas uzticamība.

Kā būtiskākos turpmākos uzdevumus radio Roķe uzsvēra LR funkciju un administratīvās struktūras sakārtošanu, lai to varētu padarīt par pilnvērtīgu uzņēmumu.

Tāpat viņa sacīja, ka ir svarīgi runāt par LR darbinieku atalgojuma un radio finansējuma jautājumiem, jo LR vairs nav tikai lineārais radio, bet arī medijs, kurš darbojas vairākās mediju platformās un digitālajā vidē. Pēc Roķes teiktā, savulaik radio nebija paredzēts finansējums darbībai vairākās platformās, tomēr laikam ejot, parādījusies nepieciešamība pēc lielāka līdzekļu apmēra, lai LR attīstītos, jo ir vesels darbu komplekss, kuru nepieciešams īstenot.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā NEPLP loceklis Ivars Āboliņš žurnālistiem paziņoja, ka vienīgā LR valdes locekle Sigita Roķe turpinās darbu valdē.

Viņš norādīja, ka, izvērtējot Roķes iesniegto LR turpmākās attīstības redzējumu, padomes locekļi vienbalsīgi nolēmuši ļaut viņai turpināt darbu LR valdē. «Mēs pilnībā uzticamies Sigitai Roķei. Viņa turpinās darbu kā vienīgā LR valdes locekle,» paziņoja NEPLP pārstāvis.

Tāpat Āboliņš sacīja, ka nav plānots sludināt konkursu uz šobrīd vakantajiem valdes locekļu amatiem, lai netraucētu Roķei darbu, veicot LR funkciju auditu. «Mēs redzam, ka Sigita ir ļoti apņēmīgi ķērusies pie LR sakārtošanas un nebūtu pareizi ar šo konkursu viņas darbu aizkavēt,» teica NEPLP pārstāvis.

Viņš arī atzīmēja, ka valdībā ir prezentēts izstrādātais jaunais sabiedrisko mediju likums, kas paredz, ka sabiedrisko mediju valdēs būs tikai viens valdes loceklis, un šādas izmaiņas, pēc Āboliņa teiktā, varētu arī šogad tikt pieņemtas.

NEPLP pārstāvis piebilda, ka Roķe padomei ir iesniegusi diezgan pārliecinošu LR attīstības tālāko redzējumu. «Šobrīd notiek ļoti nopietns funkciju audits, kurš noslēgsies jūnija sākumā, un, balstoties uz šī funkciju audita rezultātiem, tiks pieņemts lēmums par turpmāko LR darbību un attīstību,» sacīja Āboliņš.

Viņš informēja, ka LR valdes locekle ir iesniegusi četrus iespējamos LR attīstības scenārijus, no kuriem divus Roķe ir izcēlusi kā, viņasprāt, labākos un reālākos variantus, taču lēmums tiks pieņemts pēc LR audita rezultātu izskatīšanas šogad jūnijā.

Vienlaikus Āboliņš minēja - ņemot vērā, ka NEPLP paudusi pilnīgu uzticību Roķei kā LR valdes loceklei, viņai ir visas pilnvaras rīkoties pēc saviem ieskatiem attiecībā uz LR organizatorisko struktūru.

Jau ziņots, ka 2017.gada maija sākumā noslēdzās NEPLP 2.martā noteiktais divu mēnešu pārbaudes laiks Roķei. Šajā pārbaudes laikā Roķei bija uzdots izstrādāt LR organizācijas struktūras modeli un sagatavot LR attīstības redzējumu.

Šogad marta sākumā NEPLP izteica neuzticību LR valdes priekšsēdētājam Aldim Pauliņam un valdes loceklim nodrošinājuma jautājumos Uldim Lavrinovičam. Tādējādi valdē palika tikai Roķe, kurai NEPLP deva pārbaudes laiku.

Roķei ir uzdots līdz 2017.gada 2.jūnijam izstrādāt un iesniegt NEPLP LR funkciju auditu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu