Loskutovs: Stingrāk jāpārbauda cilvēki KNAB Sabiedriski konsultatīvajā padomē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Jābūt lielākai skaidrībai par cilvēkiem, kuri strādā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Sabiedriski konsultatīvajā padomē, intervijā Latvijas Radio norādīja Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisija priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs (V).

Deputāts skaidroja, ka šobrīd padomes locekļiem nav nekādu prasību, tie var būt jebkādi nevalstisko organizāciju deleģēti cilvēki. Tomēr, pakāpeniski attīstoties Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības likumam, pieaug padomes ietekme, teica Loskutovs.

Parlamentārietis norādīja, ka vēlas lielāku skaidrību par cilvēkiem, kas ar padomdevēja tiesībām sēž pie galda ar Valsts kancelejas direktoru, ģenerālprokuroru, Drošības policijas un Satversmes aizsardzības biroja priekšniekiem. «Tie ir cilvēki, kas gan saskaņā ar likumu tiek ļoti stingri atlasīti, gan arī viņiem ir autoritāte sabiedrībā. Gribētu, lai arī nevalstiskie partneri būtu līdzvērtīgi stingri pārbaudīti,» uzsvēra Loskutovs.

Deputāts rosinājis grozījumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības likumā, nosakot, ka KNAB Sabiedriski konsultatīvās padomes loceklis nevarēs būt persona, kas ir saistīta ar padomju laika specdienestiem vai tiesāta par krimināla rakstura darbībām.

Deputāts ir pārliecināts, ka apakškomisija atbalstīs viņa priekšlikumu, jo tas, viņaprāt, ir vērsts uz KNAB stiprināšanu.

Kā ziņots, Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijā otrdien spriedīs par vairākiem piedāvātiem grozījumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības likumā, tajā skaitā par izdienas piemaksu darbiniekiem par nostrādātajiem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu