LVC: Nākamnedēļ uz atsevišķiem ceļiem varētu atcelt masas ierobežojumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nākamnedēļ Latvijā uz atsevišķiem autoceļiem varētu sākt atcelt ieviestos transporta masas ierobežojumus, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» prognozēja «Latvijas valsts ceļi» (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

«Varētu teikt, ka šobrīd ir kulminācijas brīdis, bet nākamajā nedēļā situācija varētu sākt uzlaboties - ceļi sāks apžūt, un mēs varēsim atsevišķās vietās atcelt masas ierobežojumus,» teica Lange, informējot, ka šobrīd Latvijā ir slēgti seši ceļu posmi, kā arī uz vairāk nekā 1000 ceļu posmiem ir ieviesti autotransporta masas ierobežojumi.

Lange arī atzīmēja, ka slēgtos ceļu posmus paredzēts sakārtot līdzko tas būs iespējams, proti, līdzko kritīsies ūdens līmenis un būs iespēja piekļūt attiecīgajām vietām ar nepieciešamo tehniku.

Viņš norādīja, ka esošā situācija uz valsts autoceļiem ir sekas tam, ka tie nav fundamentāli pārbūvēti vairākus desmitus gadu. «Šīs ir sekas. Cēlonis ir tas, ka šie ceļi nav pārbūvēti 30, 40, 50 gadus. Tos ir nepieciešams fundamentāli sakārtot,» atzina Lange.

Tāpat Lange piebilda, ka šogad remontdarbi Latvijā gaidāmi uz ceļu posmiem apmēram 1200 kilometru garumā. Kopumā darbus plānots veikt vairāk nekā 155 objektos, tostarp uz vietējiem ceļiem darbus plānots veikt 98 objektos.

Aģentūra LETA jau vēstīja, lai šķīdoņa laikā nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi, proti, tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām. Šķīdonis uz grants ceļiem rodas pavasarī un rudenī, kā arī atkušņa laikā, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu