Īrijas interneta kompānija cīnīsies ar mūzikas pirātismu internetā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īrijas interneta pakalpojumu sniedzējs «Eircom» piekritis slēgt to lietotāju interneta savienojumus, kuri nelikumīgi internetā lejupielādē mūzikas ierakstu kompāniju EMI, «Sony», «Universal» un «Warner» pārstāvēto mākslinieku mūzikas ierakstus, teikts kompānijas paziņojumā.

EMI, «Sony», «Universal» un «Warner» sākotnēji vēlējās, lai «Eircom» uzstādītu programmatūru, kas noteiktu licencētu mūzikas failu pārsūtīšanu kompānijas interneta tīklā.

Taču kompānija, uztraucoties, ka šī programmatūra varētu traucēt platjoslas interneta pakalpojumu sniegšanu un pārkāptu lietotāju privātumu, nolēma atvienot tos lietotājus, kuri turpinās nelikumīgi lejupielādēt mūzikas failus pat pēc divu brīdinājumu saņemšanas.

Panākot vienošanos, kompānijas piekrita «Eircom» iesniegt to cilvēku interneta protokola (IP) adreses, kuri tiks pieķerti, nelikumīgi augšupielādējot vai lejupielādējot licencētus darbus.

«Ierakstu kompānijas ir piekritušas īstenot visus nepieciešamos pasākumus, lai līdzīgus nosacījumus ieviestu arī citās interneta pakalpojumu sniegšanas kompānijās Īrijā,» norādīja «Eircom».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu