Mobilajiem sakariem Baltkrievijā ļoti zemas cenas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievijas un Krievijas mobilo sakaru kopuzņēmums «Mobiļnije telesistemi» (MTS) publiskojis informāciju par kompānijas darbību Baltkrievijā, kas liecina, ka MTS abonenti par vienu sarunas minūti maksā 0,013 dolārus, ziņo «CNews.

ru».

MTS pārstāvji norādīja, ka vidēji katrs abonents kompānijai mēnesī dod 11,5 dolāru (6,6 latu) lielus ienākumus. Savukārt viena jauna abonenta piesaistīšanai kompānija tērē 12,5 dolārus, tādējādi šīs izmaksas faktiski atmaksājas mēneša laikā.

Vidējais kompānijas abonentu sarunu ilgums Baltkrievijā ir septiņas stundas jeb 420 minūtes mēnesī. Savukārt kompānijas «Mobiļnije telesistemi» abonenti Krievijā mēnesī vidēji runā 2,3–3 stundas jeb 140–180 minūtes. Tik ievērojama sarunu ilgumu atšķirība abās valstīs skaidrojama ar Baltkrievijas operatora zemajām cenām zvaniem kompānijas tīklā. Par vienu sarunas minūti MTS abonenti maksā 30 Baltkrievijas rubļus jeb 0,013 dolārus.

Lai gan pastāv zemas sarunu cenas, MTS ieņēmumi 2003. gadā bija 45 miljoni dolāru (26 miljoni latu), bet pagājušajā gadā tie palielinājās līdz 138,5 miljoniem dolāru (80,05 miljoni latu). Kompānijai MTS ir 1,6 miljoni abonentu, un tā aizņem 50,6% Baltkrievijas mobilo sakaru tirgus.

Savukārt Krievijas mobilo sakaru operatora «Mobiļnije telesistemi» neauditētais konsolidētais apgrozījums šā gada pirmajā ceturksnī sasniedza 1,057 miljardus dolāru (610,95 miljonus latu), un tas ir par 32% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī. Savukārt kompānijas tīrā peļņa pieauga par 11,9%, sasniedzot 232,5 miljonus dolāru (134,4 miljoni latu).

Baltkrievijas–Krievijas kopuzņēmums MTS mobilo sakaru pakalpojumus sniedz kopš 2002. gada 27. jūnija. MTS īpašnieki ir Baltkrievijas kompānija «Bettelekom» un Krievijas mobilo sakaru operators «Mobiļnije telesistemi», kuriem pieder attiecīgi 51% un 49% MTS kapitāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu