ASV aizliedz vecāku «Apple» ierīču tirdzniecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Starptautiskā tirdzniecības komisija otrdien lēma par labu Dienvidkorejas elektronikas uzņēmumam «Samsung Electronics Co.» patentu strīdā ar ASV informācijas tehnoloģiju gigantu «Apple Inc.» un aizliedza viedtelefona «iPhone» un planšetdatora «iPad» atsevišķu vecāku modeļu importu un tirdzniecību.

Komisija norādīja, ka tā izdevusi «ierobežotu izņēmuma rīkojumu» noteiktām «Apple» ražotām ierīcēm, tādējādi nodrošinot uzvaru «Samsung» pēc pagājušajā gadā piedzīvotā vērienīgā zaudējuma tiesas prāvā ar ASV konkurentu.

Šī uzvara varētu gan būt vien simboliska, jo šis aizliegums attiecas uz ierīcēm, kuras vairs netiek aktīvi pārdotas ASV tirgū - «iPhone 4», «iPhone 3» un «iPhone 3GS», kā arī «iPad 3G» un «iPad 2 3G».

Šī patentu lieta tika sākta 2011.gada augustā - laikā, kad «Samsung» un «Apple» iesaistījās vērienīgās tiesas prāvās saistībā ar patenttiesībām planšetdatoru un viedtelefonu tirgū.

Pērn augustā atsevišķā prāvā ASV federālajā tiesā «Samsung» tika izdots rīkojums samaksāt vairāk nekā vienu miljardu dolāru par patentu pārkāpumiem, kas pavēra arī durvis vairāku kompānijas ierīču tirdzniecības aizliegumam.

Tiesnesis vēlāk gan šo summu samazināja līdz 598,9 miljoniem dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu