«Apple» plāno prezentēt jauno telefonu «iPhone 4G»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas «Apple Inc.» gadskārtējā programmatūras izstrādātāju un attīstītāju konferencē «World Wide Developers Conference» varētu tikt prezentēts jaunākais mobilā telefona «iPhone» modelis, kas ieguvis iesauku «iPhone 4G», raksta vairāki IT portāli.

Kā ziņots, nesen kādā Kalifornijas štata krogā tika atrasts «iPhone» prototips, izraisot milzu skandālu nozares presē, kā arī kratīšanu kāda šī telefona pārpircēja, portāla «Gizmodo» redaktora mājās un draudus par kriminālprocesiem pret visām iejauktām pusēm.

«Apple» pārstāvju rosīšanās, prasot atdot nozaudēto ierīci un policijas interese liecinot, ka prototips esot «īstā manta», izskan vairākos elektroniskos IT ziņu portālos. Savukārt portāls «CIO Today», kas vēršas pie augstākā līmeņa informācijas sistēmu vadītājiem, norāda, ka konferencē, kas notiks Sanfrancisko no 7.maija līdz 11.jūnijam, būs daudz semināru un darba grupu, kas skars «iPhone» jauno operētājsistēmu «iPhone OS 4.0» kā arī planšetdatora «iPad» lietojumprogrammu izstrādi. Tā būtu ideāla izdevība parādīt «īsto» jauno produktu. Portāls arī norāda, ka iepriekš «Apple» viens no dibinātājiem un kompānijas vadītājs Stīvs Džobs konferences kontekstā parasti ir prezentējis kādu jaunumu.

«iPhone 4G» apzīmējums nenozīmē, ka jaunais telefons spēs darboties tā sauktos ceturtās paaudzes jeb 4G mobilā interneta tīklos, kas ieviesti tikai dažās valstīs nelielās teritorijās. Drīzāk tas radies, jo telefons ar plašām skārienjūtīga plaukstdatora funkcijām tiks piedāvāts ar vēl topošo «iPhone OS 4.0» operāciju sistēmu. Patlaban jaunākais «iPhone» modelis ir «iPhone 3G S», kas Latvijā oficiāli pieejams parakstot līgumu ar SIA «Latvijas Mobilais telefons».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu