Karaliene Elizabete atklāj atjaunoto karalisko mājaslapu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas karaliene Elizabete II ar vispasaules tīmekļa («World Wide Web») izgudrotāja Tima Bērnera-Lī palīdzību trešdien no jauna atklājusi monarhijas mājaslapu.

www.royal.gov.uk

Mājaslapā papildināta informācija par karalienes Elizabetes oficiālās valsts galvas lomu citās 15 valstīs, arī Kanādā, Austrālijā, Jaunzēlandē un Jamaikā. Tajā atrodama arī informācija par citiem karaliskās ģimenes locekļiem, arī par troņmantnieku princi Čārlzu un viņa dēliem — princi Viljamu un Hariju.

Karaliskā mājaslapa tika atklāta 1997. gadā un pirmo reizi tika pārveidota 2001. gadā. Nedēļā to apmeklē aptuveni 250 000 lietotāju.

Atjaunotās mājaslapas atklāšana notika trešdien, piedaloties arī Bērneram-Lī.

Karaliene Elizabete II savu pirmo e-pastu nosūtīja 1976. gadā, apmeklējot armijas bāzi, un pēdējos gados soļojusi līdzi laikam un sekojusi tehnoloģiju attīstībai. 2006. gadā pirmo reizi internetā tika pārraidīta viņas Ziemassvētku uzruna, bet 2007. gadā video koplietošanas vietnē «YouTube» viņa izveidoja karalisko kanālu «The Royal Channel». Pagājušajā gadā apmeklējot interneta kompānijas «Google Inc.» Londonas biroju, karaliene pati augšupielādēja videofailu vietnē «YouTube».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu