Baltijas Datoru akadēmija izveido e-mācību centru Ērgļu arodvidusskolā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Lattelecom» grupas uzņēmums Baltijas Datoru akadēmija (BDA) realizējusi mācību projektu «Izglītības veicināšana koka ēku būvniecībā», izveidojot e-mācību centru Ērgļu arodvidusskolā un nodrošinot pedagogu kvalifikācijas celšanu.

Projekts nozīmīgs ar to, ka tādējādi BDA sniedz būtisku ieguldījumu profesionālās izglītības un tālākizglītības attīstībā būvniecības nozarē Latvijā, kā arī uzskatāmi demonstrē informācijas tehnoloģiju praktisku izmantojumu konkrētā tautsaimniecības nozarē, informē «Lattelecom» grupas preses sekretāre Maija Celmiņa.

Ar projekta rezultātiem iepazīstinās pirmdien, 30. oktobrī, Ērgļu arodvidusskolā, piedaloties mācību iestāžu, Izglītības un zinātnes ministrijas, vairāk nekā 30 guļbūvju celtniecības firmu, kā arī BDA un «Microsoft» pārstāvjiem.

«Attīstoties Latvijas ekonomikai, mainījušās arī darbaspēkam izvirzāmās prasības — arvien pieaug pieprasījums pēc augsti kvalificēta, profesionāla darbaspēka. Ceram, ka mūsu realizētais e-mācību projekts veicinās darbaspēka sagatavošanu sākotnējā profesionālajā izglītībā,» situāciju darba tirgū skaidro BDA e-mācību departamenta vadītājs Jānis Judrups.

Jaunizveidotā sistēma dod iespēju paplašināt studējošo loku un samazināt studiju izmaksas, kā arī koncentrēt informāciju par koka ēku celtniecību ātri pieejamā veidā un palielina izglītības iestādes konkurētspēju. Tādējādi skola ieguvusi modernu IT infrastruktūru un sagatavotus darbiniekus, kas spēj izmantot šīs infrastruktūras iespējas mācību darbā. Līdz ar e-mācību centra atklāšanu cilvēkiem no visas Latvijas ir iespēja sākt tālmācības studijas, lai iegūtu namdaru un guļbūves ēku celtnieku profesionālo izglītību.

Izveidojot tālākizglītības e-mācību centru koka ēku celtniecības profesijā, BDA papildinājusi esošās IT iekārtas ar jaunām, lai nodrošinātu e-mācības sistēmas izveidi un darbību, un izstrādājusi e-mācību vidi, kas atbild par mācību satura uzkrāšanu, studiju procesa reģistrāciju, uzskaiti, kontroli, analīzi un novērtēšanu. Tika veikta arī datu analīze, programmas uzstādīšana un testēšana, personāla apmācīšana darboties ar sistēmu un sagatavoto mācību kursu ievadīšana sistēmā. Paralēli veikta arī arodvidusskolas mājas lapas modernizācija.

E-mācību risinājums balstīts uz «Microsoft Class Server» platformas un adaptēts atbilstoši skolas mācību procesa vajadzībām, platforma ļauj veidot apmācības vadības risinājumus skolās, iesaistot mācību procesā gan skolēnus un mācību priekšmetu skolotājus, gan arī audzēkņu vecākus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu