E-pastā par bin Ladenu slēpjas vīruss

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc pornogrāfijas, jokiem un bezmaksas futbola biļetēm [http://apollo.

lv/portal/archive/aid/46783?cid=86] vīrusu izplatītāji ķērušies pie Osamas bin Ladena, lai iemānītu vientiesīgu lietotāju datoros savus vīrusus.

Lietotājus visā pasaulē brīdina neatvērt e-pasta vēstules, kas apgalvo, ka ir notverts «Al Qaeda» līderis. Bīstamais e-pasta ziņojums piedāvā aplūkot bin Ladena aresta fotogrāfijas, bet, atverot e-pasta pielikumu, «Misrosoft Windows» lietotāji kļūst par ļaunā vīrusa upuriem.

Jau kopš 1. jūnija antivīrusu kompānijas ik dienu noķer daudzas šā vīrusa sūtītās e-pasta vēstules, bet drošības eksperti ir noraizējušies, ka lielā interese par Osamu bin Ladenu varētu izraisīt lielu šā vīrusa uzliesmojumu.

Visas vīrusa versijas apgalvo, ka drīzumā visi televīzijas ziņu kanāli ziņos par bin Ladena arestu un rādīs šā aresta attēlus. Kāda vīrusa versija piedāvā materiālus, kas it kā iegūti no kāda militāristu televīzijas kanāla, bet kāda cita mudina lietotājus apmeklēt kādu mājas lapu, kurā esot apskatāms aresta video.

Ikviens, kas uzķeras un atver inficētās vēstules pielikumu vai apmeklē krāpnieku tīmekļa lappusi, inficē savu datoru ar kādu no «Psyme» «Trojas zirga» versijām, kuras izmanto drošības caurumus «Windows» 2000, 95, 98, ME, NT, XP un «Windows Server 2003» operētājsistēmās.

Lietotāji tiek mudināti atjaunināt savu «Windows» versiju, lai aizlāpītu bīstamos caurumus.

Šis ir jau trešais vīruss, kas izplatās, izmantojot bin Ladena vārdu. Pagājušā gada jūlijā kāds vīruss piedāvāja saiti uz bin Ladena pašnāvības video, bet 2004. gada novembrī kāds cits vīruss piedāvāja lietotājiem neīstu bin Ladena video ziņojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu