Sāk kampaņu «Neļauj sevi pazemot internetā!»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

E-lietu sekretariāts sadarbībā ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju (VBTAI) un Latvijas Interneta asociāciju otrdien sāk sociālo kampaņu «Neļauj sevi pazemot internetā!», portālu «Apollo» informēja kampaņas organizatori.

Kampaņas laikā paredzēts interneta vidē izplatīt informāciju, kā arī pārraidīt sociālos klipus televīzijās. Visās skolās jau ir nonākuši informatīvi materiāli par emocionālo pazemošanu internetā, kā arī skolotāji aicināti audzināšanas stundās pievērst uzmanību šai problēmai.

Savukārt bērni un pusaudži tiek aicināti zvanīt uz VBTAI bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 80006008 un ziņot par gadījumiem, ja pret viņiem notikusi emocionālā vardarbība internetā. Uzticības tālruņa konsultanti sniegs ne tikai psiholoģisku atbalstu, bet arī informēs, kā rīkoties konkrētā gadījumā, un pieņems ziņojumus par emocionālo pazemošanu interneta vidē, kas tiks nodoti tālāk atbildīgajām institūcijām.

Bērni un pusaudži uz uzticības tālruņa numuru 80006008 var zvanīt darbdienās no plkst. 8.00 līdz 23.00, sestdienās no plkst. 8.00 līdz 22.00 un arī svētdienās no plkst. 10.00 līdz 22.00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu