Prezentē grāmatu «Pasaule ir plakana»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Pirmdien uzņēmums «Lattelecom» sadarbībā ar grāmatu apgādu «Jumava» prezentēja savu kopīgo projektu - Tomasa Frīdmena grāmatu «Pasaule ir plakana: īsa 21.gadsimta vēsture».

Grāmata «Pasaule ir plakana» divus gadus bijusi laikraksta «The New York Times» visvairāk pirkto grāmatu sarakstā. Tā tiek uzskatīta par vienu no nozīmīgākajām grāmatām globalizācijas jautājumos, kurus izteiksmīgi izgaismo autors Tomass L. Frīdmens - viens no ASV visievērojamākajiem žurnālistiem.

Šis ir Frīdmena skatījums uz nozīmīgām pārmaiņām mūsdienās - zibensātro tehnoloģiju un komunikāciju attīstību, kas ļāvusi cilvēkiem visā pasaulē nonākt saskarē citam ar citu, izraisot labklājības vilni Indijā un Ķīnā un liekot Rietumu pasaulei attīstīties vēl ātrāk, lai noturētos savā vietā.

Grāmatā autors aklāj jaunās pasaules noslēpumus, ļauj lasītājiem izprast acu priekšā notiekošās, bieži vien mulsinošās parādības. Viņš ar savu neatkartojamo spēju skaidrot ārpolitikas un ekonomikas jautājumus rada izpratni par to, kā notikusi, pasaules «saplacināšana», ko tā nozīmē valstīm, uzņēmumiem, grupām un indivīdiem, kā valdības un sabiedrības varētu un kā tām vajadzētu pielāgoties un kāpēc teroristi nevēlas pieļaut šo procesu.

«Globalizācija kombinācijā ar digitālo tehnoloģiju un telekomunikāciju pieejamību turpina izlīdzināt spēles laukumu - ar katru mirkli pasaule kļūst plakanāka. Mainās mūsu ikdiena, mainās mūsu mājas. Mainās veidi, kā sazināmies, kā uzzinām jaunumus un izklaidējamies. Grāmata, kas vienkārši un vienlaikus dziļi skaidro šobrīd pasaulē notiekošo izmaiņu būtību,» norāda «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu