Lielbritānijā hakeri nozaguši 14 miljonu auto īpašnieku datus

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Lielbritānijā hakeri pieslēgušies automatizētās ceļu satiksmes analīzes sistēmas datu bāzei un nozaguši apmēram 14 miljonu transportlīdzekļu fotogrāfiju un to īpašnieku datus.

Šī sistēma analizē transportlīdzekļu pārvietošanos pa ceļiem un atpazīst automašīnu un motociklu numura zīmes, ar atsauci uz britu avīzi «The Sunday Times» ziņo «CyberSecurity.ru».

Hakeri iekļuvuši sistēmā jau vismaz pirms diviem gadiem un kopš tā laika saņēmuši datus no apmēram 10 000 ielu novērošanas kameru, pieprasījuši informāciju par automašīnu numuriem un izmantojuši to savām vajadzībām. Tomēr līdz šim neviens no autovadītājiem nav sūdzējies par to, ka viņa dati būtu izmantoti kāda konkrēta kaitējuma nodarīšanai.

Pagājušajā gadā neatkarīgi konsultanti veica sistēmas IT drošības auditu, bet neatklāja nekā aizdomīga, lai gan arī ieteica uzlabot vadītāju datu glabāšanas drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu