Latvijas pētnieki atklājuši vismaz desmit zinātnei jaunas vaboļu sugas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aprīļa sākumā Daugavpils Universitātes Sistemātiskās bioloģijas institūta pētnieki Aleksandrs Aniščenko un Aleksejs Šavrins atgriezās no zinātniskās ekspedīcijas Dienvidspānijas kalnos, kur, pētot tur esošās kukaiņu sugas, tika veikti sensacionāli atklājumi.

Pētījumu rezultātā ievākti vairāki simti sugu paraugu, kuru vidū ir vismaz 10 zinātnei jaunas, līdz šim neaprakstītas vaboļu sugas.

Pašlaik ekspedīcijā ievākto materiālu dati tiek apstrādāti, pēc kā tiks uzglabāti Daugavpils Universitātes Sistemātiskās bioloģijas institūtā. Šie atklājumi būtiski papildinās informāciju par Ibērijas pussalas vaboļu faunu.

Ibērijas pussalas kalnos ir daudz grūti pieejamu un mazizpētītu vietu, kurās joprojām var atklāt zinātnei jaunas kukaiņu sugas. Ekspedīcijas maršrutā tika iekļautas tieši Ibērijas pussalas vismazāk izpētītās kalnu grēdas.

Ekspedīcijas finansēšanai pētnieki piesaistīja privāto finansējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu