Populārākās datorsistēmu paroles ir «1234» un «parole»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cilvēki izvēlas nedrošas e-pasta, tiešsaistes banku un aviobiļešu iegādes kontu paroles, kļūstot par vieglu upuri informācijas pirātiem, liecina jauns ASV veikts pētījums.

Pētnieki ir analizējuši 28 000 paroļu, kas nesen tika nozagtas no populāras ASV interneta vietnes, un secinājuši, ka cilvēki visbiežāk izvēlas vieglāko ceļu.

Pētījuma rezultāti liecina, ka 16% interneta lietotāju kā paroli izvēlas savu vai savu bērnu vārdu. 14% lietotāju paļaujas uz viegli iegaumējamām simbolu kombinācijām, tādām kā «1234» vai «12345678». Cilvēki, kas lieto klaviatūras ar angļu valodas simbolu izkārtojumu, bieži izvēlas «QWERTY», bet franču — «AZERTY».

5% no nozagtajām parolēm bija populāru televīzijas raidījumu un cilvēku vārdi. Ļoti izplatītas paroles ir «Pokemon», «Matrix» un «Ironman». Vārds «password» («parole») vai viegli uzminamas tā variācijas, piemēram, «password1», veido 4% no populārākajām parolēm. 3% paroļu pauž dažādas attieksmes, piemēram, «I don't care» («man vienalga»), «Whatever» («vienalga»), «Iloveyou» («es tevi mīlu») vai tieši pretēji — «Ihateyou» («es tevi ienīstu»).

Roberts Greiems no kompānijas «Errata Security», kas veica statistisko analīzi un publicēja pētījuma rezultātus, lai pasargātu sevi no kiberuzbrukumiem, iesaka: «Izvēlēties paroli, kas ir garāka par astoņām zīmēm, ar vienu lielo burtu un vienu simbolu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu