Veidos metodisko mācību materiālu par drošību internetā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts sadarbībā ar Izglītības satura un eksaminācijas centru (ISEC) tuvākajā laikā sāks veidot mācību materiālu par drošību internetā, informē sekretariāts.

Šis metodiskais mācību materiāls būs paredzēts pirmsskolas, sākumskolas un pamatskolas vecuma bērniem. Materiāli plānoti kā informatīvs palīgs skolotājiem, kas māca sociālās zinības.

E-lietu sekretariāts arī plāno atbalstīt ISEC diagnosticējoša pārbaudes darba izstrādi sociālajās zinībās 5. klasei, kur līdz ar citiem jautājumiem par drošību sadzīvē būtu iekļauti jautājumi, kas saistīti arī ar drošību internetā.

E-lietu sekretariāta speciālisti regulāri saņem uzaicinājumus no skolām vadīt seminārus gan skolēniem, gan viņu vecākiem, lai informētu skolēnus par iespējamiem riskiem internetā un to, kā no tiem izvairīties. Pēc skolu vadības uzaicinājuma nākamais seminārs plānots 25. martā Rīgas Tehniskajā koledžā un 26. martā Ogres profesionālajā vidusskolā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu