«Microsoft» patentē pusautomātisku datora izslēgšanas procedūru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Korporācija «Microsoft» saņēmusi patentu datora izslēgšanas procedūrai, kas paredz neizslēgto programmu darbības pusautomātisku pabeigšanu. Pieteikums patentam ticis iesniegts vēl 2005. gadā, vēsta interneta vietne «ConceivablyTech».

Patentā aprakstīta programmu darba pabeigšanas procedūra pirms sistēmas izslēgšanas. Šī funkcija ir pazīstama vairākuma «Windows» versiju lietotājiem, sākot ar versiju XP.

Atbilstoši patentam, ja lietotājs vēlēsies izslēgt datoru, bet pirms tam nebūs apturējis visu pielikumu darbību, sistēma parādīs to neaizvērto programmu, kurām nav jāaizveras automātiski, uzskaitījumu.

Tas notiks, piemēram, ja redaktorā «Word» atvērtā dokumentā nav saglabātās pēdējās izmaiņas. Sistēma atgādinās lietotājam par to un piedāvās vai nu atcelt datora izslēgšanu, vai arī ignorēt brīdinājumu (tad programma tiks aizvērta, bet nesaglabātās izmaiņas – nozaudētas).

Pie tam neinteraktīvie, fona pielikumi (tādi kā antivīrusi) tiks izslēgti automātiski, līdzīgi kā visas citas programmas, kuras atļauj automātisku darba pabeigšanu.

Jāpiebilst, ka analoģiska iespēja ir paredzēta arī operētājsistēmā «Mac OS X» un vairākās «Linux» versijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu