NASA meklē darbinieku, kas spēs aizsargāt Zemi no citplanētiešiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia / Scanpix

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija (NASA) izsludinājusi vakanci, kurā piedāvā darbu planētas aizsardzības speciālistam jeb cilvēkam, kas spēs pasargāt Zemi no citplanētu organismu invāzijas.

Kā vēsta izdevums «BBC», piedāvātā darba galvenais pienākums ir viens – jebkādu nezināmu bioloģisku organismu un piesārņojuma nokļūšanas uz Zemes novēršana brīdī, kad kosmonautu komanda vai kosmiskās zondes atgriežas no misijas.

Darba alga tiek piedāvāta salīdzinoši liela – no 124 līdz 187 tūkstošiem dolāru gadā (aptuveni 8700 līdz 13 200 eiro mēnesī).

Lai gan vakance ir izsludināta jau kopš jūlija sākuma, tomēr plašāku ievērību tā ieguva tika tagad, kad to pamanīja pasaules mēdiji.

Piedāvātais darbs nav nekas jauns, jo NASA jau kopš 1967. gada pastiprinātu uzmanību pievērš potenciālā bioloģiskā piesārņojuma no kosmosa novēršanai. Neizzināti mikroorganismi, kas var atrasties kosmosā vai uz citām planētām, var kļūt par pamatīgu draudu Zemes civilizācijai, tāpēc jaunā darbinieka atbildība būs ļoti liela.

Tomēr svarīgi ir arī ar Zemes mikroorganismiem nepiesārņot citas planētas.

«Ja mēs meklējam dzīvību uz Marsa un gatavojamies uz to nosūtīt cilvēku, tad būtu diezgan muļķīgi Marsa vidi kaut kādā veidā piesārņot ar Zemes mikroorganismiem. Beigās mēs varētu atrast uz Marsa dzīvību, ko paši esam nejauši atveduši,» žurnālistiem stāstīja zinātniece Katrīna Konlija (Catharine Conley).

NASA tomēr pieprasa, lai jaunajam darbiniekam būtu pamatīga pieredze līdzīgā darbā, kā arī grāds fizikā, augstākajā matemātikā vai inženierzinātnēs.

Tiesa, pieteikties izsludinātajai vakancei iespējams tikai ASV pilsoņiem, bet pieteikšanās termiņš beidzas jau augusta vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu