Jaunieši viedtālruņu dēļ lēnām pārvēršas kuprīšos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Eksperti brīdinājuši cilvēkus, ka jaunieši viedtālruņu lietošanas dēļ arvien biežāk cieš no salīkušas muguras. Rezultātā tas var novest pie ķermeņa līdzsvarotības zuduma un visai nepatīkamām sajūtām.

Kā raksta izdevums «New York Post», dažādas viedierīces ir vainojamas pie tā, ka arvien vairāk jaunieši vecuma grupā starp 20 un 30 gadiem cieš no muguras kaitēm tikpat ļoti, cik divreiz vecāki cilvēki.

«Visiem ir redzams, ka arvien jaunākiem cilvēkiem ir salīkušas muguras. Tas ir tāpēc, ka viedierīces tiem dotas tiek jau teju zīdaiņa vecumā,» komentēja ārsts Braiens Voless (Brian Wallace).

Tā kā cilvēka stāja kļūst arvien nepareizāka, muguras augšdaļas muskuļi deformējas un kakls noliecas uz priekšu. Tas liek galvai proporcionāli pret ķermeni svērt krietni vairāk, nekā būtu normāli

Rezultātā cilvēkam rodas problēmas ar muguras struktūru un pat elpošanu, kas var novest līdz astmai. Savukārt cilvēki, kas piedzīvo regulāras muguras sāpes, bieži izvairās no dažādām fiziskām aktivitātēm, jo tās tiem ir par grūtu.

«Mūsdienās 20 gadus veciem jauniešiem ir 30 līdz 40 gadus vecu cilvēku muguras veselības stāvoklis. Tā ir epidēmija,» komentēja ārsts Kristiāns Kangs (Christian Kang).

Pats sliktākais ir tas, ka paši jaunieši noliedz, ka viedierīces būtu vainojamas pie viņu muguras problēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu