Zinātnieki ar kaņepēm ārstē žurkas no alkoholisma

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā noskaidrots, ka marihuānas sastāvā esošās vielas var palīdzēt alkoholiķiem un narkomāniem atbrīvoties no sava netikuma.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «Neuropsychopharmacology», rakstīts, ka marihuānā atrodamais kanabidols (CBD) laboratorijas žurkām mazina kāri pēc narkotikām vai alkohola. Pētnieki uzskata, ka tas ir tā dēļ, ka marihuāna mazina stresu, melanholiju un samazina impulsīvas rīcības risku.

Pētījums (Angļu val.)

Kanabidola labvēlīgais efekts saglabājas pat piecus mēnešus pēc tā lietošanas. Zinātnieki cer, ka šis atklājums palīdzēs nākotnē radīt efektīvākus medikamentus, ļaujot narkomāniem un alkoholiķiem vieglāk cīnīties ar savām atkarībām.

Kanabidols ir no kaņepēm iegūts uztura bagātinātājs, kuram piemīt vesela virkne cilvēka veselībai labvēlīgu īpašību – tas palīdz tikt galā ar migrēnu, psoriāzi un depresiju, kā arī mazina stresu. Tiesa, kanabidols nesatur psihoaktīvās vielas, kas apreibina marihuānas smēķētājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu