Elons Masks publicē Falcon 9 raķetes nogāšanās bildes un video

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter @elonmusk

Amerikāņu uzņēmēja Elona Maska kompānija SpaceX šobrīd veic vairākkārt izmantojamas raķetes izstrādi.

Jau ziņojām, ka pagājušajā sestdienā bija paredzēts pirmais nozīmīgais vairākkārt izmantojamās raķetes Falcon 9 tests, taču tas bija nesekmīgs. Raķetei gan izdevās izpildīt galveno uzdevumu, proti, zemajā orbītā ap Zemi ievadīt kravas kuģi Dragon, kas ir sekmīgi sasniedzis savu mērķi - Starptautisko kosmosa staciju -, turpretī pati raķete plānoto nosēšanās manevru līdz galam īstenot nespēja.

Tai pašā laikā gan jāatzīmē, ka raķetei sasniegt Atlantijas okeānā 322 kilometrus no krasta dreifējošu, nepilnus 100 metrus platu platformu jau ir liels sasniegums. Būtībā neizdevās tikai Falcon 9 nosēšanās procedūras pēdējie soļi, un attēlus ar tiem Masks tagad ir publiskojis savā Twitter kontā.

Pie attēliem Masks raksta, ka īsi pirms nosēšanās raķetes stabilizatoros beigusies degviela, tādēļ tā piedzīvojusi smagu nosēšanos 45 grādu leņķī. Lai gan attēlos redzamais izskatās pēc pamatīga sprādziena, pēc Maska teiktā, ar raķeti «viss ir kārtībā» un tai nepieciešams vien neliels remonts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu