Izrakumi Pompejos: vīrs, kurš pazaudēja galvu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Arheologi Pompejos atkal atklājuši kaut ko pārsteidzošu – bezgalvaina cilvēka atliekas: viņam Vezuva izvirduma laikā mūsu ēras 79. gada augustā virsū uzgāzās metru garš akmens bluķis.

Kā raksta «The Telegraph», vīrs savas nāves brīdī bija vismaz 30 gadu vecs. Tas ir pirmais upuris, kas atrasts vēl neizpētītajā izrakumu vietā «Regio V», kas atrodas Pompeju ziemeļos.

«Pašlaik mēs cenšamies atrast skeleta galvu. Izskatās, ka milzīgais akmens bluķis to ir sadragājis kopā ar krūšu daļu, tomēr, lai arī vīrs mira Vezuva izvirduma laikā, visticamāk, tas notika nevis akmens, bet pelnu un indīgās gāzes dēļ,» komentēja arheologs Masimo Osanna (Massimo Osanna).

Skeletu arheologi atrada kādas mājas pirmajā stāvā zem vulkānisko gružu kārtas. Tā poza liecināja par to, ka cilvēks aizsviests pāri visai telpai sprādziena rezultātā. Pētnieki arī atklāja, ka šim cilvēkam pirms izvirduma bija kaulu infekcija, kas neļāva viņam pietiekami aši aizbēgt no mājas.

Pagājušajā februārī arheologi kādā citā izrakumu vietā atrada septiņus astoņus gadus vecu bērnu, kurš izvirduma laikā bija centies paslēpties pirtī, bet nosmacis.

Tie ir tikai divi no tūkstošiem cilvēku, kas gāja bojā Vezuva izvirduma laikā Pompejos pirms teju 2000 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu