Pētnieki noskaidrojuši, kas notika ar vīru, kurš pazaudēja galvu Pompejos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Maijā arheologi Pompejos atklāja savādu un baisu ainu: tika atrastas cilvēka atliekas, kuram uz galvas bija uzgāzies milzu akmens bluķis. Zinātnieki pašsaprotami izvirzīja hipotēzi, ka šis nelaimīgais vīrs ir miris no akmens trieciena, tomēr tagad noskaidrojuši, ka tā gluži nebija.

Kā vēstīts izdevumā «Live Science», pētniekiem izdevās atrast šā cilvēka galvaskausu, kurš bija neskarts, tāpēc dramatiskajā fotogrāfijā redzamā aina ir maldinoša.

Tomēr jau iepriekš zinātnieki vairāk sliecās uz teoriju, ka šis cilvēks, visticamāk, gāja bojā nevis akmens trieciena dēļ, bet gan kā tūkstošiem citi Pompeju iedzīvotāji – nosmokot Vezuva izdalītajos putekļos un indīgajās gāzēs.

Tikai tagad izdevās pavisam droši noskaidrot, ka akmens bluķis uz šā cilvēka galvas uzkrita pēc tā nāves un nesadragāja tā galvaskausu. Turklāt galva no ķermeņa tam atdalījusies relatīvi nesen – pirms dažiem simtiem gadu, kad kāds bija izracis tuneli zem šā cilvēka atliekām. Rezultātā skeleta galvaskauss ieripoja šajā tunelī, radot visu šo pārpratumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu