Izplānota Viņas Augstības Elizabetes II nāves diena un bēru procesija. Kas tad notiks?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Lai cik tas skanētu dramatiski, bet tāda ir dzīve - Lielbritānijas karalienei Elizabetei II rit jau 92. dzīves gads un saules mūžu viņa diemžēl nedzīvos, tāpēc būtiski ir zināt, ko un kā darīt, kad sitīs viņas stunda. Lielbritānijas parlaments sasaucis sapulci, kurā ticis apspriests šis temats.

 
Foto: AFP/LETA/AP/Reuters/Scanpix

Misija «Pils dūja». Tautai desmit dienu ilgas sēras

Kā ziņo «Times», slepena sapulce notikusi pagājušās nedēļas beigās, šīs misijas nosaukums visai romantisks - «Pils dūja». Tās laikā tikusi izmēģināta premjerministres Terēzas Mejas runa, kas tiks tikta pēc karalienes aiziešanas viņsaulē.

Ar kādiem vārdiem tiks paziņota karalienes nāve? iespējams, «Londonas tilts nolaists», min «Business Insider».

Katrā ziņā šī informācija nedrīkst vedināt uz domām, ka karalienes veselība ir apdraudēta, ziņo mediji.

Zināms, ka pēc visilgāk (jau 65 gadi) tronī valdošās karalienes Elizabetes II aiziešanas Lielbritānija ieslīgs 10 dienu ilgās sērās.
 
Foto: AP

4 dienas atdusēsies Vestminsteras abatijā

Lai arī kur karalienes sirds pārstās pukstēt, viņas ķermeni nogādās uz Bekingemas pili - viņas mājām, kur atvadīties varēs visi tuvākie. Tad Viņas Augstība četras dienas atdusēsies Vestminsteras abatijā, kur no viņas varēs atvadīties sērojošie. Protams, bēru diena ir oficiāla brīvdiena visiem Lielbritānijas iedzīvotājiem.

 
Foto: AFP

Kā sēru vēsti paziņos masu mediji?

Visa šī sērīgā diena ir pārrunāta arī ar masu medijiem, kuri drīkstēs šo ziņu nest tautai un kuri ne. Visticamāk, to darīs britu telekanāls BBC. Ja nāve iestāsies naktī, tad par to informēs plkst. 08:00 no rīta. Tāpat ir izrunāts, kam ir jābūt mugurā ziņu moderatoriem, kad viņi paziņos šo nāves vēsti. Iepriekš, kad tika paziņots par Karalienes Mātes nāvi, ziņu moderatoram bijusi sarkana kaklasaite, kas likās nepiedienīgi, tāpēc tagad jau iepriekš tiek saskaņots ētera apģērbs.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Atceltas komēdijas

Kopš tā brīža visas komēdijas žanra pārraides televīzijā un radio tiks atceltas līdz karalienes bēru procesijai.

 
Foto: AFP/AP/Reuters

Aizvērti veikali un birža

Tiks aizvērti veikali, nedarbosies biržas un tiks pārtraukts darbs rūpnīcās. Tāpat ir atceltas zirgu skriešanās sacīkstes, nenotiks tiesas sēdes Anglijā un Velsā. Dzīve Lielbritānijā tajā dienā apstāsies.

 
Foto: Reuters/Scanpix Sweeden/AFP

Apbedīšana pēc divām nedēļām

Karalieni Elizabeti II apbedīs tikai pēc divām nedēļām pēc nāves brīža. Kur viņu apglabās - tas ir noslēpums. Nelaiķe Karaliene Māte tika guldīta Vindzoras pils Sentdžordža kapelā blakus savam vīram karalim Džordžam VI un meitai, princesei Mārgaretai.

Katrā ziņā pati Elizabete šajā plānā piedalās aktīvi un ir izrunājusi visos sīkumos šo savu pēdējo dzīves dienu.

Un tomēr, vēlam karalienei Elizabetei II vēl daudzus, daudzus dzīves gadus!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu