Āfrikas Savienība izveido migrācijas organizāciju (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LUDOVIC MARIN / POOL

Āfrikas līderi izveidojuši organizāciju, kas palīdzēs valstīm koordinēt politiku migrācijas jautājumos, pirmdien Āfrikas Savienības (ĀS) samitā paziņoja Maroka.

ĀS līderi vienojušies izveidot Āfrikas migrācijas un attīstības novērošanas centru (OAMD), kurš atradīsies Marokas galvaspilsētā Rabātā, preses konferencē Mauritānijas galvaspilsētā Nuakšotā paziņoja Marokas ārlietu ministrs Nasers Burita.

«Āfrikas līderi ir pieņēmuši lēmumu uzdot šai svarīgajai jaunajai institūcijai Āfrikas valstu nacionālo stratēģiju harmonizēšanu un uzlabot sadarbību ar partneriem [ārvalstīs],» paziņoja Burita.

Vienlaikus viņš noraidīja Eiropas Savienības ideju par «izkāpšanas platformu» izveidošanu Ziemeļāfrikas valstīs, kurās izskatīt migrantu patvēruma pieprasījumus.

«Maroka stingri noraida šo platformu ideju, kuru tā uzskata par nepiemērojamu. Tas ir viegls, neproduktīvs risinājums,» sacīja Burita.

Pēdējos gados simtiem tūkstoši afrikāņu devušies ceļā uz Eiropu, bieži vien izvēloties bīstamus ceļus pāri tuksnesim un Vidusjūrai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu