Irākas spēki pārrobežu reidā sagūsta piecus «Islāma valsts» līderus

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Irākas bruņotie spēki koordinācijā ar ASV atbalstītiem Sīrijas nemierniekiem ir sagūstījuši piecus džihādistu grupējuma «Islāma valsts» līderus, ceturtdien paziņoja ASV vadītā koalīcija cīņai pret šo grupējumu.

Šī aizturēšana bija «ievērojams trieciens «Daīš»,» paziņoja koalīcijas preses sekretārs armijas pulkvedis Raiens Dilons, lietojot «Islāma valsts» nosaukuma akronīmu arābu valodā.

ASV atzīst, ka šos kaujiniekus «uz Irākas-Sīrijas robežas» sagūstīja Irākas drošības spēki, sacīja Pentagona preses sekretārs jūras kājnieku majors Adrians Rankins-Galovejs.

«Šīs aizturēšanas ir ievērojams trieciens «Islāma valstij» laikā, kad mēs turpinām likvidēt šī grupējuma vadību un kaujiniekus kaujaslaukā,» teica Rankins-Galovejs.

«Islāma valsts» kaujinieki vairs nekontrolē ievērojamas teritorijas Irākā, bet saglabā pozīcijas Sīrijā gar Irākas robežu.

ASV vadītā koalīcija atbalstīja Irākas sauszemes spēkus un Sīrijas nemiernieku grupējumu «Sīrijas Demokrātiskie spēki» vairāk nekā trīs gadus ilgušajā karā pret «Islāma valsti».

Pēc tam, kad Irākas spēki pērnvasar atkaroja «Islāma valstij» Mosulas pilsētu, Sīrijas nemiernieki otrpus robežai paziņoja par vairākām ātrām uzvarām, tomēr kampaņa pret «Islāma valsti» nesen apsīka pēc Turcijas iebrukuma Sīrijas ziemeļos.

Koalīcija šomēnes paziņoja par ieceri likvidēt pēdējās «Islāma valsts» saliņas Sīrijā.

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien tviterī paziņoja par šo pārrobežu reidu, rakstot, ka tajā aizturētie bija «pieci visvairāk meklētie» «Islāma valsts» «līderi». Nav gan skaidrs, pēc kādiem kritērijiem Tramps viņus raksturojis kā «visvairāk meklētos».

Nekas nenorāda uz to, ka šajā operācijā būtu sagūstīts «Islāma valsts» vadītājs Abū Bakrs al Bagdadi, kurš ilgu laiku ir bijis koalīcijas galvenais mērķis, paziņoja ASV amatpersona nacionālās drošības jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu