Pikants jautājums: kāpēc vīriešiem notiek rīta erekcija?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Tas, ka vīriešiem rīts nereti iesākas arī ar «draudziņa» pieteikšanos - esot gatavībā kādai patīkamai nodarbei, ir zināms. Bet kāpēc tas tieši notiek un vai tas saistīts ar erotiskajiem sapņiem vai iekāri?

Žurnālā «Ieva» atbild seksa attiecību eksperte Rita Lasmane:

Fakts ir tāds, ka šis jautājums joprojām ir atvērts -

nav vienas konkrētas atbildes, kāpēc tā notiek, bet ir vairāki pieņēmumi.

Piemēram, ka tādējādi organisms dzimumlocekli izvingrina un uztur labā kārtībā - erekcijas laikā paplašinās asinsvadi, audi tiek pastiprināti apgādāti ar skābekli. Vēl viena versija rīta erekcijai ir arī par pilnu urīnpūsli, kas kairina īpašu nervu un tādējādi izraisa erekciju. Tāpat ir versija par veģetatīvās nervu sistēmas darbību, kura ir atbildīga par erekciju, un, tā kā naktī vairāk darbojas tieši šī mūsu nervu sistēmas daļa, attiecīgi erekcija notiek. Starp visiem pieņēmumiem un versijām ir gan arī viens skaidri zināms un pierādīts fakts -

naktī erekcija notiek konkrētā miega fāzē, tā dēvētajā acu ābolu ātro kustību fāzē.

Šī fāze ir apmēram 20% no mūsu nakts miega, šajā fāzē mēs sapņojam un veselīgam vīrietim iestājas arī spontāna erekcija.

Tā ka erekcija nav tikai no rīta, bet visas nakts garumā - vīrietim ir 3-5 šādas epizodes!

Vienīgi no rīta ātro acu ābolu kustību fāze ir visgarākā, tad cilvēks bieži pamostas un attiecīgi pamana arī erekciju. Un - diemžēl nē, tas nav saistīts ar iekāri. Bet šo rīta erekciju, protams, var arī izmantot pēc ieskatiem...

Vairāk viņas atbilžu lasi žurnālā «Ieva»!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu