«Vairāk saules» pie Rīgas apgabaltiesas rīkos atbalsta akciju aizturētajam IT speciālistam Edgaram Štrombergam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Restorānu tīkls «Vairāk saules» trešdien, 27.jūnijā, pie Rīgas apgabaltiesas rīkos atbalsta akciju aizturētajam IT speciālistam Edgaram Štrombergam, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Tiesa trešdien atkārtoti izvērtēs Štrombergam piemēroto drošības līdzekli. Patlaban viņš atrodas apcietinājumā.

«Vairāk saules» līdzīpašnieks Endijs Bērziņš pauda viedokli, ka Štromberga atrašanās apcietinājumā uzskatāma par absurdu un nepamatotu. «Viņš ir godīgs, labsirdīgs un izpalīdzīgs cilvēks. Mēs tiešām ceram, ka tiesa pēc būtības izvērtēs gan notikušā apstākļus, gan pārspīlēto kriminālpolicijas rīcību. Paļaujamies uz Apgabaltiesas tiesnešu kompetenci un profesionalitāti, kas vainagosies ar nepamatoti apcietinātā Edgara atbrīvošanu. Aicinu visus, kas kaut nedaudz pazīst šo draudzīgo un izpalīdzīgo cilvēku, trešdien kopīgā akcijā viņu atbalstīt. Nepalieciet malā, jo Edgars nav pelnījis ne mirkli atrasties apcietinājumā,» uzsvēra Bērziņš.

Štrombergam veltītā atbalsta akcija plānota plkst.10 pie Rīgas apgabaltiesas Abrenes ielā 8. Ņemot vērā, ka akcijā piedalīsies arī «Vairāk Saules» darbinieki, visi restorāni, minētajā dienā darbu sāks no plkst.12.

Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, Štrombergs ir IT speciālists, kas vairākus gadus «Vairāk Saules» sniedza informāciju tehnoloģiju ārpakalpojumus, apkalpojot uzņēmuma datorsistēmas un nodrošinot interneta pieslēgumus.

Kā ziņots, krimināllietā par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā «Vairāk saules» aizdomās turētā IT speciālista Edgara Štromberga aizstāvji pārsūdzējuši viņam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu.

Zvērināts advokāts Mareks Halturins aģentūrai LETA iepriekš atklāja, ka tiesa Štrombergam apcietinājumu piemēroja, jo tās ieskatā viņš varētu traucēt izmeklēšanas gaitu. Halturins uzsvēra, ka Štrombergs neatzīst vainu sev izvirzītajās apsūdzībās. Taču no plašākiem komentāriem aizstāvis atturējās.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Valsts policija aizdomās par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā «Vairāk saules» šā gada 12.jūnijā aizturēja četras ar restorānu tīklu saistītas personas. Policijai ir aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro zaudējumi.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa trīs aizturētajām personām kā drošības līdzekli noteica apcietinājumu. Taču diviem no tiem tika noteikta katram 30 000 drošības nauda, pēc kuras šīs personas var tikt atbrīvotas. Ceturtajam aizdomās turētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kā vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga», policija uzskatot, ka «Vēl vairāk saules» piegādes vadītājs Dmitrijs Balaba it kā esot sarūpējis nelegāli radītu datorprogrammu, kuru nodevis IT speciālistam Edgaram Štrombergam, kurš modificējis kases aparātus, lai samazinātu dienas ienākumus katrā restorānā. Pēc tam daļa skaidrās naudas izmaksāta darbiniekiem aplokšņu algās. Šo shēmu it kā palīdzējusi noslēpt uzņēmuma grāmatvede Marika Vītoliņa.

Policija uzskatot, ka uzdevumus IT speciālistam Štrombergam devis Aivo Šneiders, kurš ir «Vairāk saules» līdzīpašnieks, bet ikdienā strādā virtuvē.

Uzņēmuma pārstāvji kategoriski noliedz policijas pārmetumus un pieļauj, ka notikušais ir konkurentu provokācija. Vēlāk publiski izskanēja, ka īsu brīdi pēc tam, kad Valsts policija bija sākusi kratīšanu uzņēmuma «Vairāk saules» restorānos, vairāki Rīgas tirdzniecības centri saņēmuši e-pastus no konkurējošā picēriju tīkla «Čili pica», ko pārvalda Lietuvā reģistrētā uzņēmuma «Čili Holdings» meitasfirma.

Kā liecina informācija «Firmas.lv», restorānu tīkla «Vairāk saules» īpašniece SIA «Vēl vairāk saules» dibināta 2002.gadā. Uzņēmums pieder tā dibinātāja Endija Bērziņa vadītajai AS «VVS Holding», kurā viens no padomes locekļiem ir zvērināts advokāts Jānis Ešenvalds. Pērn SIA «Vēl vairāk saules» strādāja ar 4,715 miljonu eiro apgrozījumu un 216 122 zaudējumiem. Savukārt tās īpašnieces «VVS Holding» apgrozījums 2017.gadā bija 5,54 miljoni eiro, bet peļņa - 202 605 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu