Kā pārdzīvot dienu pēc negulētas nakts?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Kaut kāda iemesla dēļ tu esi aizvadījis negulētu nakti, bet tev priekšā vēl visa darba diena? Piedāvājam sešus ieteikumus, kā uzlabot savu pašsajūtu pēc negulētas nakts un ar iespējami mazākiem zaudējumiem sagaidīt vakaru.

Nepieņem svarīgus lēmumus
Kā zināms, neizgulējies cilvēks jūtas sliktāk nekā izgulējies, un tas, protams, attiecas arī uz cilvēka intelektuālajām spējām. Pēc negulētas nakts tu būsi mazāk produktīvs un tev būs lielāka nosliece pieņemt neapdomātus lēmumus. Tāpēc visus uzdevumus, kas prasa nopietnāku pievēršanos detaļām, būtu prātīgāk atlikt uz citu dienu.

http://hitnet.lv

Pareizi ēd
Miega trūkums var likt tev pastiprināti pievērsties ogļhidrātiem un cukuriem. Tomēr centies neļauties šai vēlmei. Kā liecina pētījumi, pēc negulētas nakts tev vispiemērotākās būtu ar olbaltumvielām bagātas brokastīs (piemēram, omlete ar liellopu gaļu) – tas tev visas dienas garumā palīdzēs atturēties no neveselīgas pārtikas. Tāpat tev vajadzētu izvairīties arī no taukiem bagātas pārtikas un tā vietā labāk pievērsties augļiem un sulām.

Nepārcenties ar kafiju
Nav noslēpums, ka, visticamāk, tavs rīts sāksies tieši ar šo dzērienu, un tas noteikti ir visai pamatoti. Viena vai divas tasītes kafijas dos tev nepieciešamo možumu, un pēc negulētas nakts tas noteikti būs ļoti vērtīgs ieguvums. Tomēr nav vērts ar šo dzērienu arī pārāk aizrauties, jo pēc divām kafijām možuma tev vairāk nekļūs, bet nervi gan sāks likt par sevi manīt un tu kļūsi nervozāks. Tāpat nebūtu ieteicams dzert kafiju arī pēc pusdienām.

Ļaujies saulei
Vēl kāds efektīvs padoms, kas ļaus tev saglabāt možumu pēc negulētas nakts, ir uzturēšanās saulē. Mūsu organisma ritms, kas atbild par nomodu un miegu, tiek «vadīts» ar tumsu un gaismu. Tavam organismam nonākot gaismā, tas saņem signālu, ka ir iestājusies diena un ka tam ir laiks kļūt aktīvam. Turklāt īsta saule noteikti būs labāka par biroja lampām, tāpēc, lai cik sanīcis tu arī justos, tomēr pacenties saņemties un kaut uz neilgu laiku izej ārā un ļaujies saules gaismai.

Fiziskas aktivitātes
Ir saprotami, ka šis padoms tev nešķiet pārāk labs, jo tu, visticamāk, jūties izsmelts un noguris. Un tomēr fiziskas aktivitātes tevi uzmundrinās un padarīs produktīvāku un uzmanīgāku. Tev nav obligāti jāķeras pie trenažieriem vai jādodas maratona cienīgā skrējienā, var pilnīgi pietikt pat ar nelielu pastaigu pusdienu pārtraukumā.

Nosnaudies (ja vari)
Jā, nu ļoti jau pašsaprotams padoms, un tomēr reizēm pat piecpadsmit minūtes miega var ievērojami uzlabot tavu produktivitāti un pašsajūtu. Cita lieta, ka, izguļoties dienā, tu atkal vari nespēt aizmigt vakarā, bet tā jau būs cita problēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu