Soli pa solim: iekārtojam guļamistabu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Homer.lv

Interjera un dizaina iedvesmas portāls Homer.lv sācis rakstu sēriju par mājokļa iekārtošanas ABC jeb galvenajiem pamatprincipiem, kas jāņem vērā, iekārtojot savu dzīvesvietu. Šoreiz no vannas istabas virzīsimies uz guļamistabu. Šajā telpā mēs vidēji pavadām trešdaļu savas dzīves, tāpēc tai ir jābūt praktiskai un skaistai. Aicinām sekot līdzi, lai noskaidrotu veiksmīgi iekārtotas guļamistabas nianses.

Galvenais elements - gulta

Visbūtiskākais guļamtelpas elements, protams, ir gulta. Tā var būt lielāka un mazāka, cietāka un mīkstāka, klasiskāka un modernāka. No gultas novietojuma telpā atkarīgs citu priekšmetu izkārtojums. Tāpēc, izvēloties gultu, izvērtē istabas kopējo platību un to, kas vēl bez gultas būtu nepieciešams šajā telpā.

Foto: Homer.lv

Lai skats pa logu iepriecina

Guļamistaba vienmēr šķiet pievilcīgāka, ja pa tās logu paveras skaists skats, kaut vai iekopts mājas pagalms, varbūt koku galotnes. Ja esi ievācies jaunā mājoklī vai tev ir iespēja pārplānot esošo telpu iekārtojumu, iesakām guļamistabu veidot tajā dzīvesvietas daļā, no kuras paveras vislabākais skats uz ārpasauli.

Foto: Homer.lv

Saglabā privātumu

Iekārtojot guļamtelpu, padomā par to, ko cilvēki redzēs, ja istabas durvis būs palikušas pusvirus. Lai neatklātu citiem savus intīmākos noslēpumus, piedomā pie mēbeļu un dažādu aksesuāru izvietojuma.

Savieno istabu ar ārpasauli

Lai palielinātu guļamistabas platību un padarītu to vēl mierpilnāku, parasto logu vietā izvēlies franču stila durvis, kuras atverot vari baudīt dabas pieskārienu.

Arī gaismas daudzumam un ventilācijai ir nozīme

Ja ir iespēja, iekārto guļamistabu vietā, kur pieejami vismaz divi logi. Tas ļaus telpā ienākt vairāk gaismai un svaigam gaisam, kas būtiski uzlabo miega kvalitāti.

Foto: Homer.lv

Telpai jābūt radītai tieši tev

Lielākoties cilvēkiem nav pilnībā skaidra vīzija telpas izkārtojumam. Domājot par to, ka guļamistabā tiek pavadīts gana ilgs laiks no dzīves, svarīgi atrast tieši sev piemērotu interjeru. Ne visiem derēs jaunākās modes tendences. Kāds varbūt ir klasiskā stila piekritējs, cits - minimālisma. Tāpēc būtiski, iekārtojot savu mājokli, paļauties uz savu iekšējo pārliecību.

Foto: Homer.lv

Iedvesmojošas idejas mājokļa iekārtošanai ikdienai un svētkiem smelies interjera un dizaina portālā Homer.lv!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu