Ieskaties: Kens Bloks filmē visu laiku trakāko Gymkhana video

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Amerikāņu autosportistu Kenu Bloku pazīst visā pasaulē. Taču ne jau sportisko sasniegumu dēļ. Viņa vārds visplašāk izskanējis ar interneta vietnes YouTube starpniecību, jo tur regulāri «uzpeld» jauni video, kuros Bloks veic neticamas darbības ar dažādiem automobiļiem.

Šo video pamatā ir braukšanas maniere, kas raksturīga autosporta paveidam džimhānai (gymkhana). Tas ir krass pretstats dragreisam, jo Bloka vadītie auto reti kad ir ar degungalu braukšanas virzienā - tie parasti slīd sāniski, lec vai griežas ap iedomātu vertikālu asi.

Miljoniem skatījumu liecina, ka cilvēkiem Bloka veikums iet pie sirds, tādēļ līdz šim ir tapuši deviņi Gymkhana sērijas video. To filmēšanas starplaikos Bloks gan ir piedalījies arī citos projektos, kā arī startējis dažādās autosacīkstēs, tostarp pasaules rallijkrosa čempionātā, tomēr tieši Guymkhana video var uzskatīt par katalizatoru Bloka kāpienam pa YouTube zvaigznes slavas kāpnēm.

Kā minēts, līdz šim tīmeklī ir publicētas deviņas Gymkhana epizodes, taču jau 2018.gadā Bloka faniem tiks pasniegta desmitā, jubilejas epizode. To, kas priecēs acis un ausis desmitajā Gymkhana video, var nojaust pēc divas minūtes garās priekšskatījuma filmiņas.

Desmitajā sērijā Bloka rīcībā būs pieci dažādi Ford automobiļi. Divu auto uzstāšanās ir skaidra - viens no tiem būs 1400 zirgspēku Hoonicorn V2, bet otrs - Escort RS Cosworth. Vēl viens auto, kas izskatās pēc pikapa, tiek būvēts no nulles speciāli Bloka vajadzībām, bet, kas būs pārējie divi, pagaidām ir noslēpums.

Tāpat īsais video vēsta, ka Gymkhana 10 tiek filmēta piecās dažādās vietās pasaulē, taču atkal precīzas informācijas par to, kur tieši, nav. Varbūt pat nav svarīgi, ja patiesībai atbildīs solījums, ka šī būs trakākā Bloka filma, kāda līdz šim tapusi.

Var piebilst, ka bez Gymkhana 10 tiek gatavots arī dokumentāls seriāls The Gymkhana Files, kas tiks pārraidīts Amazon TV. Tajā varēs sīki un smalki uzzināt visu ne tikai par Gymkhana video tapšanas procesu, bet arī par Bloka ikdienu un to, ko viņš dara, kad nesvilina riepas.

Foto: Ekrānšāviņš no video
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu