Apturēta reņģu zveja Rīgas jūras līča Austrumu ģeogrāfiskajā rajonā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Apturēta reņģu zveja Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņu Austrumu ģeogrāfiskajā rajonā, teikts paziņojumā oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Pievienotas pēdējās četras rindkopas

Zemkopības ministrijas paziņojumā norādīts, ka 2018.gadā Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos var nozvejot 2341 tonnu reņģu, no kurām 487 tonnas var nozvejot Austrumu ģeogrāfiskajā rajonā - Limbažu un Salacgrīvas novados.

Atbilstoši ministrijas rīcībā esošajai informācijai, kas iegūta Latvijas Zivsaimniecības integrētajā kontroles un informācijas sistēmā, un operatīvajai informācijai, kas saņemta no Valsts vides dienesta, reņģu nozveja Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos Austrumu ģeogrāfiskajā rajonā 2018.gada 12.jūnijā sasniedza 494 tonnas.

«Tādējādi ministrija konstatē, ka zvejai Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos Austrumu ģeogrāfiskajā rajonā noteiktās 487 tonnas reņģu zvejas iespēju ir pilnībā izmantotas un šīs sugas zveja Rīgas jūras līča piekrastē Austrumu ģeogrāfiskajā rajonā ir pārtraucama,» sacīts paziņojumā.

Vienlaikus paziņojumā arī minēts - ja kādā Rīgas jūras līča ģeogrāfiskajā rajonā reņģu piekrastes nozvejas apmēra limits līdz reņģu piekrastes zvejas aktīvās sezonas vai kārtējā gada beigām netiks apgūts, ministrija limitu kārtējam gadam pārdalīs ģeogrāfiskajam rajonam, kurā reņģu nozvejas apmēra limits ir sasniegts un zveja tikusi apturēta.

Lēmumu par limitu pārdali ministrija paziņos attiecīgajām Rīgas jūras līča piekrastes pašvaldībām.

Zemkopības ministrijā informēja, ka reņģu zveju pēc nozvejas limita apgūšanas Rīgas līča piekrastes attiecīgajā rajonā jāaptur, lai nenotiktu šīs sugas pārzvejošana, kas varētu novest pie reņģu nozvejas limitu samazināšanas Rīgas jūras līcī turpmākajos gados. Šādā gadījumā negatīvi tiktu ietekmēti pilnīgi visi zvejnieki, kuri zvejo šajos ūdeņos.

Vienlaikus ministrijā informēja, ka šogad maija beigās izplatītais Starptautiskās jūras pētniecības padomes (ICES) zinātniskais padoms par zvejas iespējām Baltijas jūrā 2019.gadā vieš cerības, ka Rīgas jūras līča reņģes nozvejas kvota nākamajā gadā varētu pieaugt par 7%.

Zemkopības ministrijā arī atgādina, ka Rīgas jūras līča Austrumu ģeogrāfiskajā rajonā tiek apturēta tikai reņģu zveja ar stāvvadiem, kamēr reņģu zvejai ar tīkliem nodalītie 4% jeb 100 tonnu no kopējā piekrastei noteiktā reņģu nozvejas apmēra vēl var tikt zvejoti arī šajos ūdeņos.

Pārējie ģeogrāfiskie rajoni var turpināt stāvvadu zveju, kamēr tiem noteiktais nozvejas limits nav pilnībā apgūts un zveja šajos rajonos nav apturēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu