Lūk, auto, kurš var kļūt par visu laiku visdārgāko Ford

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SWNS/ScanPix

Vēsturiski nozīmīgs Ford automobilis, ar kuru savulaik tika izcīnīta trešā vieta Lemānas 24 stundu sacensībās, var kļūt par visu laiku visdārgāko Ford, ja tiks pārdots par prognozētajiem 9 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 10,2 miljoniem eiro.

Zelta krāsas Ford GT40 ar šasijas numuru P/1016 bija

viens no trim sacīkšu automobiļiem, kas 1966.gada sacensībās apkaunoja Ferrari.

Šie auto tika izstrādāti pēc tam, kad bez rezultāta beidzās Henrija Forda II centieni iegādāties itāļu sporta auto ražotāju Ferrari. Nesaskaņas starp Fordu un Ferrari saimnieku Enco Ferāri acīmredzot nebija iespējams nogludināt. Tādēļ amerikāņu kompānija, kuras pamatbizness bija ģimenes auto ražošana, nolēma iesaistīties autosportā un sakaut Ferrari itāļiem labi zināmā vidē.

Metru augstie Ford GT40 tika izstrādāti britu speciālista Roja Lanna uzraudzībā. Sākotnēji GT40 sagādāja vilšanos, tomēr

jau 1966.gadā Ford neatstāja cerības Ferrari, kas allaž pretendēja uz augstām godalgām, un ieņēma visas trīs vietas uz Lemānas 24 stundu sacensību goda pjedestāla.
Foto: SWNS/ScanPix

Tā gada sacensībās Ford GT40 ar šasijas numuru P/1016 uz maiņām pilotēja Ronijs Baknums un Diks Hačersons. Viņi diennakts laikā veica 348 trases apļus.

Leģendārais sešdesmito gadu sacīkšu auto, kas

apgādāts ar 7 litru V8 motoru un spēj attīstīt vairāk nekā 320 km/h,

tiks pārdots RM Sotheby’s rīkotā izstādē Kalifornijas štata Monterejā šā gada augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu