Rīgas cirka metu konkursā saņemti 20 darbi, bet divi atzīti par labākajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskajā metu konkursā, kura mērķis bija izstrādāt vēsturiskās Rīgas cirka ēkas atjaunošanas un teritorijas attīstības vīziju, saņemti 20 darbi, no kuriem divi atzīti par labākajiem.

Metu konkursā otro jeb augstāko piešķirto vietu dala divi darbi ar devīzēm «AKRC2018» UN «NSRD2018».

Vienlaikus trešo vietu dala darbi ar devīzēm «AAAA0009» un «CRKS2018».

Kā šodien žurnālistiem skaidroja cirka valdes locekle Ināra Kehre, sarunu procedūra notiks ar visiem četriem labāko darbu autoriem, kuriem tiks ieteikts veikt uzlabojumus savos darbos. Pirms sarunu procedūras gan vēl Iepirkumu komisija izvērtēs darbu dokumentāciju.

Kultūras ministrijas (KM) eksperts arhitektūras jautājumos Jānis Dripe norādīja, ka piešķirtas divas otrās vietas, jo diemžēl nevienam no 20 darbu iesniedzējiem nebija izdevies īstenot visas konkursā noteiktās prasības.

Dripe norādīja, ka sarunu procedūra gan došot KM un Rīgas cirka vadībai iespēju iesaistīties labākā risinājuma atrašanā, lai gala rezultāts atbilstu Rīgas cirka, sabiedrības un labas arhitektūras principiem.

Pēc viņa paustā, sarunu procedūrā iesaistīsies visi četri uzvarējušie darbi, tomēr ar otrās vietas ieguvējiem tiks runāts vispirms.

(Turpinājums sekos.)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu