Dziesmusvētku rīkotāji vēl nav atrisinājuši strīdu ar «Biļešu paradīzi»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku rīkotāji strīdu ar SIA «Biļešu paradīze» par pārkāpumiem svētku pasākumu biļešu tirdzniecībā turpinās risināt jūlijā, pastāstīja svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Viņa sacīja, ka savstarpēja vienošanās starp abām pusēm līdz šim nav panākta, taču strīdu par iespējamiem pārkāpumiem biļešu tirdzniecībā Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) turpinās risināt pēc pasākuma noslēguma - 8.jūlija. Tajā pašā laikā, saskaņā ar noslēgto līgumu, «Biļešu paradīze» Dziesmusvētku nedēļā veiks elektronisko biļešu kontroli pasākumu norises vietās.

«Skatoties pēc prioritātēm, mums ir mēnesis līdz svētkiem, līdz ar to mēs koncentrējamies uz svētku nodrošināšanu,» uzsvēra Juhņēviča, nesniedzot plašākus komentārus par līdz šim apspriesto ar «Biļešu paradīzes» pārstāvjiem.

Kā ziņots, 3.martā, plkst.11 tika sākta vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumu biļešu tirdzniecība. To saskaņā ar LNKC pērn sarīkotā iepirkuma konkursa rezultātiem nodrošina SIA «Biļešu paradīze».

Biļešu tirdzniecības pirmajā dienā tika saņemts vairāk nekā miljons pieprasījumu pēc apmēram 95 000 biļešu, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

Pašlaik biļetes pieejamas vienīgi uz vokālsimfoniskās mūzikas koncertu 5.jūlijā, kas norisināsies «Arēnā Rīga».

LNKC ieskatā, «Biļešu paradīzes» sniegtie paskaidrojumi LNKC ir nepietiekami, lai attaisnotu tās pieļautos pārkāpumus XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku biļešu tirdzniecībā.

«Svētku rīkotājs rūpīgi analizē «Biļešu paradīzes» skaidrojumus. Pagaidām šie skaidrojumi «Biļešu paradīzes» pārkāpumus neattaisno. Mēs redzam, ka biļešu pakalpojuma sniedzējs ir pieļāvis noslēgtā līguma pārkāpumu un iekasējis neatļautu papildu komisijas naudu jeb interneta veikala lietošanas maksu pretēji iepirkuma tehniskās specifikācijas un līguma nosacījumiem,» iepriekš teica Juhņēviča.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu