ASV pieprasa FARC bijušā līdera izdošanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV ceturtdien pieprasījušas Kolumbijai izdot vienu no bijušajiem komunistisko teroristu līderiem, kas apsūdzēts desmit tonnu kokaīna kontrabandā uz Savienotajām Valstīm.

ASV vēstniecība Bogotā oficiāli pieprasījusi izdot vienu no Kolumbijas Revolucionāro bruņoto spēku (FARC) augstākajiem līderiem Suksesu Ernandesu, kas pazīstams arī kā «Hesus Santričs».

Iepriekš Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss paziņojis, ka ir gatavs izdot Santriču, ja būs pārliecinoši pierādījumi un ja viņam tiek garantēts pienācīgs tiesas process.

17.jūnijā Kolumbijā paredzēta prezidenta vēlēšanu otrā kārta, un FARC, kas tagad pārtapis partijā, apsūdzējusi valdību 2016.gadā noslēgtā miera līgumu nosacījumu neievērošanā.

Labējo kandidāts Ivans Dukve, kuram ir vislielākās izredzes vēlēšanās uzvarēt, apsolījis, ka ar FARC noslēgtais miera līgums tiks pārskatīts, izsaucot bažas, ka daļa no aptuveni 7000 bijušo grupējuma kaujinieku, kas nolikuši ieročus, var pieslieties vēl atlikušajiem komunistu teroristu grupējumiem, kas turpina karadarbību.

Santričs, kas miera sarunu laikā bija FARC delegācijas sastāvā, pamatojoties uz ASV pieprasījumu, aprīlī tika aizturēts.

Miera līgums, ar kuru tika izbeigta pusgadsimtu ilgā FARC bruņotā pretestība valdībai, garantēja grupējumam, kas, saglabājot līdzšinējo akronīmu, pārveidots partijā «Kopējie alternatīvie revolucionārie spēki», desmit vietas parlamentā, no kurām viena pēc 11.martā notikušajām vēlēšanām pienācās arī Santričam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu