Latvijā notiek starptautiskās militārās mācības «Saber Knight 2018»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ādažu poligonā no 15. līdz 25. maijam norisināsies Dānijas divīzijas organizētās ikgadējās starptautiskās militārās mācības «Saber Knight 2018», kuru mērķis ir trenēt un pilnveidot štābu personāla iemaņas operāciju plānošanā un izpildē Dānijas divīzijas komandvadības struktūrā.

Militārajās mācībās piedalīsies aptuveni 180 karavīru no Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un citām Nacionālo bruņoto spēku vienībām. Mācībās piedalīsies dalībnieki no Dānijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas.

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde jau vairākus gadus piedalās Dānijas divīzijas rīkotajā mācību ciklā «Knight», kas noslēdzas ar divīzijas līmeņa mācībām. Pērn militārās mācības «Saber Knight» norisinājās Igaunijā, bet 2016.gadā – Lietuvā.

Mācību «Saber Knight 2018» ietvaros, laika posmā no 15. līdz 25.maijam Ādažu poligonā notiks intensīva militārā transporta un personāla pārvietošanās ceļa posmā Tallinas šoseja – Iļķene.

Lai nodrošinātu nepieciešamās drošības prasības un militāro mācību procesa sekmīgu norisi, no 15. līdz 25.maijam ceļa posmā Tallinas šoseja – Iļķene, poligona teritoriju šķērsojošais ceļa posms būs slēgts transporta kustībai.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Sākoties intensīvam militāro vingrinājumu un mācību posmam ne tikai Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs, Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka to laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija, Valsts policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Iespēju robežās operatīvā informācija par to ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu