Abi Viltšīras iedzīvotāji arī saindējušies ar nervus paralizējošo vielu «Novičok» (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vīrietis un sieviete, kuri sestdienas vakarā tika atrasti bez samaņas Eimsberī pilsētiņā Viltšīrā, saindējušies ar to pašu nervus paralizējošo vielu «Novičok», ar kuru tika mēģināts noindēt krievu dubultaģentu Sergeju Skripaļu un viņa meitu, atsaucoties uz policiju, ziņo BBC.

Čārlija Roulija un Donas Stērdžesas stāvoklis šobrīd tiek raksturots kā kritisks.

Policijai nav ziņu par to, ka būtu saindējies vēl kāds Eimsberijas iedzīvotājs.

Metropolitēna policija paziņojusi, ka nekas neliecina par to, ka pāris saindēts apzināti.

Metropolitēna policijas pārstāvis Nīls Basu, paziņojis, ka šobrīd nevar apstiprināt, vai viela ir no tās pašas partijas, ar kuru tika saindēti Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija.

Ņemot vērā nesenos notikumus Solsberi, kopā ar Viltšīras policiju strādā kolēģi no pretterorisma vienības.

Incidents notika sestdienas vakarā. Abi cietušie nogādāti Solsberi slimnīcā.

Eimesberi slēgtas vairākas vietas, kur pāris varēja uzturēties pirms saindēšanās, piemēram, «Boots» veikals. «Varam apstiprināt, ka viens no mūsu veikaliem Eimesberi šorīt piesardzības dēļ tika slēgts pēc policijas lūguma,» paziņoja veikalu ķēdes pārstāvis.

Tiek uzskatīts, ka pāris pēdējoreiz sabiedrībā tika redzēts sestdienas pēcpusdienā ģimenes dienā Eimesberi baptistu baznīcā. Tagad policija nobloķējusi pieeju baznīcai.

Viltšīras un Svindonas policijas komisārs sacīja, ka pagaidām neesot pierādījumu, ka Eimesberi notikušais saistīts ar Skripaļu gadījumu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu