«Apsveica diktatoru ar uzvaru falšās vēlēšanās.» Makeins kritizē Trampu par apsveikuma zvanu Putinam

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV republikāņu senators Džons Makeins kritizējis prezidentu Donaldu Trampu par zvanu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, lai apsveiktu viņu ar pārvēlēšanu amatā.

(Papildināta ziņa.)

«Amerikas prezidents nevada brīvo pasauli, apsveikdams diktatorus ar uzvaru falšās vēlēšanās,» norādīja Makeins, kurš ir Senāta Bruņoto spēku komitejas priekšsēdētājs.

Viņš arī pauda pārliecību, ka Tramps, apsveikdams Putinu, ir «apvainojis visus Krievijas pilsoņus, kuriem tika liegtas tiesības balsot brīvās un godīgās vēlēšanās».

Arī ASV republikāņu senators Džefs Fleiks sacīja, ka Trampa zvans Putinam bijis «dīvains» solis, un Senāta republikāņu līderis Mičs Makonels izteicās, ka zvans Putinam nebūtu bijis viņa prioritāšu sarakstā.

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa savukārt norādīja, ka arī Trampa priekštecis prezidenta amatā Baraks Obama piezvanījis un apsveicis Putinu, kad viņš iepriekšējo reizi guva uzvaru vēlēšanās.

Viņa sacīja, ka ASV nenosaka, kā citas valstis darbojas.

Telefonsarunā Putinam ASV prezidents otrdien nepieminēja Krievijas jaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā vai Maskavas saistību ar bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu Lielbritānijā.

«The Washington Post» rīcībā nonākusī informācija liecina, ka Trampa nacionālās drošības padomnieki viņam piekodinājuši neapsveikt Putinu, taču Tramps to esot ignorējis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu