Pininfarina elektriskais hiperauto paātrināsies ātrāk nekā 2 sekundēs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Autobūves industrijā ir jauns uzņēmums - Automobili Pininfarina, un tā pirmais projekts būs elektrisks hiperauto, kā debijai vajadzētu notikt jau 2020.gadā.

Automobili Pininfarina mātes uzņēmums ir indiešu Mahindra & Mahindra, kas šobrīd ir pārstāvēts arī Formula E seriālā, tādēļ bažām par zināšanu trūkumu elektroauto jomā nevajadzētu rasties. Patiesībā Automobili Pininfarina ir iecerējuši radīt nevis šādu tādu elektromobili, bet īstu hiperauto, kurš līdz 100 km/h spēs paātrināties mazāk nekā divās sekundēs, līdz 300 km/h - 11 sekundēs, un maksimāli sasniegt 250 jūdžu jeb 402 km/h.

Lai gan no mašīnas tiek gaidīti kosmiski dinamikas rādītāji, tai tiek solīta arī praktiska, reālajai dzīvei nepieciešama autonomija. Pininfarina sola, ka ar vienu uzlādes reizi auto varēs nobraukt vairāk nekā 300 jūdzes jeb aptuveni 500 kilometru.

Pininfarina H2 Speed
Pininfarina H2 Speed Foto: Publicitātes foto

Papildus tam auto iegūs 3+ līmeņa autonomās braukšanas sistēmu. 3+ nozīmē, ka automobilis pilnīgi pastāvīgi bez vadītāja iesaistes noteiktās situācijās braukt nevarēs, taču spēs vairāk nekā tikai ievērot joslu marķējumus un distanci līdz priekšā braucošajam auto.

Kā raksta www.topgear.com, elektriskā hipermašīna tiks izlaista kā dāvana sev pašiem Pininfarina izveidošanas deviņdesmitajā jubilejā, kas tiks atzīmēta 2020.gadā.

Kopumā esot paredzēts uzbūvēt

ne vairāk kā 100 gaidāmā elektroauto eksemplārus, kas maksās aptuveni 2 miljonus eiro gabalā.
Pininfarina H2 Speed
Pininfarina H2 Speed Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu