Politiķi: Bunkus slepkavība tiesībsargiem jāatklāj pēc iespējas ātrāk

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimā pārstāvēto frakciju politiķi sagaida rezultatīvu tiesībsargu darbu, atrodot vainīgos par maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavību.

Papildināta visa ziņa

Tiesībsargājošajām iestādēm pēc iespējas ātrāk ir jāatklāj šī slepkavība, jo šāda situācija rada apdraudējumu sabiedrībā, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga. Politiķe uzsvēra, ka šādi gadījumi valstī nav pieļaujami. Kleinberga reizē atzina, ka runa ir par maksātnespējas sfēru, par kuru sabiedrībā nav viennozīmīgs vērtējums.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāts Jānis Ādamsons (S) norādīja, ka tā nav ne pirmā, ne pēdējā slepkavība Latvijā. Viņš vērsa uzmanību maksātnespējas jomā pieļautajiem pārkāpumiem, par ko liecina ierosinātie kriminālprocesi. Parlamentārietis pieļāva, ka šajos procesos ir iesaistītas arī politiski nozīmīgas personas.

Ādamsons pieļāva, ka kriminālās sfēras pārstāvji cenšas atbrīvoties no personas, kas viņus neapmierina. Tāpēc, vaicāts par sabiedrības drošību, politiķis aicināja šo situāciju nevispārināt uz visiem iedzīvotājiem. Valsts uzdevums šajā situācijā ir pildīt pienākumu pēc iespējas īsākos termiņos izmeklēt maksātnespējas jomas kriminālprocesus,

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja biedrs Kārlis Seržants (ZZS) pauda: ņemot vērā veidu un stilu, kās tas noticis, visticamāk, tā ir bijusi ļoti brutāla un aukstasinīga pasūtījuma slepkavība. «Tas tikai pierāda, kādi vilku likumi un tikumi valda tajā jomā, kurā Bunkus darbojās,» piebilda Seržants. Viņš pieļāva, ka slepkavība varētu būt saistīta ar konkrēta cilvēka profesionālu darbību. Seržants arī norādīja, ka maksātnespējas joma tiek sakārtota. Procesi notiek, iespējams, ne tik ātri, kā vajadzētu, bet tas tiek darīts, teica politiķis.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (V) aģentūrai LETA norādīja, ka notikusī slepkavība nekavējoties jāpārrunā Valsts prezidenta vadītajā Nacionālās drošības padomē (NDP). «Nedrīkst atkārtoties 90.gadi, tāpēc uzskatu, ka šis noziegums nekavējoties jāpārrunā prezidenta vadītajā NDP,» viņš teica.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) šajā jautājumā atturēsies no komentāriem, jo konkrētā situācija esot piekritīga iekšlietu jomai, aģentūrai LETA sacīja ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Aizsardzības komisijas sekretārs Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK) norādīja, ka šis gadījums apliecina, ka ir nepieciešams uzlabot drošības sistēmu, paaugstinot drošības struktūru darba kvalitāti. Politiķis nedomā, ka šī slepkavība nozīmētu 90.gadu vardarbības gadījumu atgriešanos, reizē tas parāda, ka arī Latvija nav atrauta no atsevišķiem notikumiem Eiropā, kad ir pielietota vardarbība.

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs aģentūrai LETA norādīja, ka neko nezina par notikušo, tāpēc arī neko nevar komentēt. Tāpat norādīja arī Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa.

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars, komentējot šo gadījumu, aģentūrai LETA uzsvēra, ka noticis rupjš kriminālnoziegums. Tā ir Iekšlietu ministrijas atbildība pēc iespējas ātrāk rīkoties un informēt par pozitīviem rezultātiem lietas izmeklēšanā, lai nomierinātu sabiedrību, ka deviņdesmitie gadi neatgriežas un neatgriezīsies, piebilda politiķis.

LETA jau ziņoja, ka pie Rīgas Brāļu kapiem, Aizsaules ielā 1, trešdienas rītā plkst.8.40, izmantojot šaujamieroci, nogalināts zvērināts advokāts, maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus. Visticamāk, notikusi Bunkus pasūtījuma slepkavība, bet nevar izslēgt arī citas versijas, aģentūrai LETA norādīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116.panta par citas personas slepkavību, un aicina atsaukties notikuma aculieciniekus vai tos, kuriem ir jebkāda informācija par notikušo.

Bunkus bija viens no juristiem-palīgiem, ko «Trasta Komercbankas» likvidators Armands Rasa bija piesaistījis likvidācijas procesam. Rasa aģentūrai LETA atteicās sniegt komentārus.

Bunkus par maksātnespējas administratoru strādājis kopš 2007.gada. Viņa vārds skaļi izskanēja medijos saistībā ar uzņēmuma «Rego Trade» maksātnespējas procesu, kurā Bunkus bija administrators un vērsās tiesā, lūdzot atzīt uzņēmuma īpašnieka izsniegtos aizdevumus par neatbilstošiem likuma normām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu