Ieva Florence un Rihards Sniegs Talsu pusē zemenes lasa ar traktoru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Zemeņu lauks… Visapkārt zemeņu lauks… Tieši tā! Šovakar šova «Kurš Kuru Laukos» jaunākajā sērijā Rihards Sniegs un Ieva Florence dosies strādāt uz zemeņu lauku Talsu pusē. Tur, SIA «LUBECO», saimnieko Dzintars un Zane Silgali, un vairāk nekā 5 hektāru plašajā plantācijā audzē tik gardās ogas. Viņi iepazinās Dānijā, tautas deju festivālā  Eiropeāde un uz laukiem daļēji pārcēlās dzīvot 2011. gadā, kad Rīgas burzma bija apnikusi un gribējās strādāt sev.

Par daļējiem lauciniekiem viņus varētu saukt tāpēc, ka pusgadu viņi dzīvo Rīgā, bet otru pusi laukos, kad aktīvi nodarbojas ar zemeņu un cidoniju audzēšanu, kā arī sukāžu, sīrupu un sulu ražošanu. Pati labākā lieta laukos viņuprāt ir brīvība, daba un plašā teritorija, kurā bērniem izskrieties, bet no pilsētas visvairāk pietrūkst teātris un «oficiālās» divas brīvdienas nedēļas nogalēs.

Visai interesants ir pats zemeņu novākšanas process, kas «parastam» cilvēkam, kurš labākajā gadījumā vasarā ar groziņu dodas lasīt sārtvaidzes vecmāmiņas dārzā, var šķist tiešām neparasts. Šeit zemenes tiek novāktas ar traktoru – ērti guļot uz īpašas platformas tās vienlaicīgi lasa vairāki cilvēki, turklāt iespēj zemenes šķirot – dažādās kastītēs liekot tādas, kuras derēs ievārījumam, tās kuras dosies uz tirgu, atsevišķi liekot arī bojātās, jo izrādās, ka uz lauka nedrīkst palikt neviena oga!

Cik lieli palīgi saimniekiem izrādīsies pilsētas švītiņi – Rihards un Ieva? Kurš būs meistarīgāks zemeņu vācējs uz kustīgās platformas lauka vidū? Bet kurš mutes brūķētājs un pārējo strādnieku omas cēlējs? Un kāpēc stafetē ar traktoru atpakaļgaitā, Rihards būs tik priecīgs par Ievas sniegumu? Veiklība, viltība un cīņa bez padošanās aizraujošajā šovā «Kurš Kuru Laukos» ceturtdien, 1. februārī plkst. 21:00, televīzijā sievietēm «STV Pirmā!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu