Tūristu izklaide - sarokošanās uz Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas «robežas»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Tas bija vēsturisks skats - Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns un Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins sarokojās demilitarizētajā zonā uz abu valstu robežas, viešot cerības, ka kaimiņvalstis beidzot varētu dzīvot saticīgi. Tagad Dienvidkorejas tūristi straumēm plūst uz Seulas apkaimi, kur uzstādītajā demilitarizētās zonas replikā var paši iejusties mirklī, kura fotogrāfijas publicēja mediji visā pasaulē, vēsta aģentūra «Reuters».

«Es gribēju zināt, kāda bija sajūta, kad viņi sarokojās. Domāju, ka mana ziņkārība ir apmierināta,» rezumē astoņus gadus vecais dienvidkorejietis Kims Sančins.

No pirmā acu uzmetiena varētu šķist, ka tūristi patiešām sarokojas demilitarizētajā zonā - smagi bruņotā un rūpīgi apsargātā teritorijā uz Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas robežas. Taču patiesībā tas ir filmēšanas laukums apmēram stundas brauciena attālumā no robežas.

Dekorācijas tika uzbūvētas 2000.gadā filmas vajadzībām. Kopš tā laika tur uzņemtas vairākas korejiešu kinolentes. Taču pēc aprīļa vēsturiskās tikšanās un zīmīgā rokasspiediena arvien vairāk tūristu vēlas šo brīdi iemūžināt, pašiem spēlējot tajā galvenās lomas.

Sabiedriskās domas aptauja parādīja, ka dienu pēc Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas samita dienvidkorejieši sāka ievērojami pozitīvāk raudzīties uz kaimiņzemes tirānu Kimu Čenunu. Daudzi cerēja, ka tas varētu kļūt par pagrieziena punktu abu valstu attiecībās.

«Būtu brīnišķīgi dzīvot kā vienai Korejai, nevis atšķirtībā,» uzskata 91 gadu vecais dienvidkorejietis Lī Jonhī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu