ASV Senāta komiteja atbalsta Haspelu CIP direktora amatam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MANDEL NGAN / AFP

ASV Senāta Izlūkošanas komiteja trešdien pauda atbalstu Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora amata kandidātei izlūkdienesta veterānei Džīnai Haspelai, neraugoties uz viņas saistību ar varbūtējo «Al Qaeda» teroristu spīdzināšanu.

Par Haspelas kandidatūras virzīšanu tālāk balsošanai Senātā balsoja desmit senatori, bet pieci bija pret. Šāds balsojuma iznākums faktiski nozīmē, ka Haspela tiks apstiprināta CIP direktora amatā.

Republikāņu senators Džons Makeins, kurš pats ticis spīdzināts vjetnamiešu gūstā, bija viens no aktīvākajiem Haspelas kandidatūras pretiniekiem, tā kā viņa atteicās brutālās pratināšanas metodes, kas tika pielietotas pēc 2001.gada 11.septembra teroraktiem, nodēvēt par amorālām.

Tomēr Haspela atkārtoti pauda iebildumus pret šādu metožu turpināšanu vēstulē, kas šonedēļ tika nosūtīta komitejas demokrātu līderim Markam Vorenam, pārliecinot senatoru viņu atbalstīt.

Bez Vorena slēgtajā komitejas balsojumā Haspelu atbalstīja vēl viens demokrāts, un tas nozīmē, ka Senātā, kur abām partijām ir teju vienāds pārstāvju skaits, Haspelas kandidatūra tiks apstiprināta. Balsojums Senātā šajā jautājumā gaidāms vēl šomēnes.

61 gadu vecā Krievijas jautājumu speciāliste kļūs par pirmo sievieti CIP direktora amatā un pirmo tās vadītāju, kas visu karjeru pavadījusi pārvaldes slepenajās operācijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu