Reģionālo attīstības centru apvienību turpinās vadīt Vents Armands Krauklis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede / LETA

Reģionālo attīstības centru apvienības (RACA) biedru kopsapulce šodien par apvienības valdes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēja Valkas novada domes priekšsēdētāju Ventu Armandu Kraukli, informēja apvienības pārstāvji.

RACA kopsapulce ievēlēja arī jaunu RACA valdi. Par priekšsēdētāju iecelts Krauklis, viņa vietnieks būs Dobeles novada domes priekšsēdētājs Armands Spridzāns, tāpat priekšsēdētāja vietniece būs Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Savukārt valdes locekļa amatus ieņems Smiltenes novada mērs Gints Kukainis, Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs un Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs.

Līdz ar to turpmāk RACA valdē vairs nedarbosies Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs un Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks. Visas amatpersonas RACA kopsapulce apstiprināja vienbalsīgi.

RACA biedri arī veica izmaiņas apvienības statūtos, nosakot, ka turpmāk valde tiek ievēlēta līdz pašvaldību pilnvaru termiņa beigām. Līdz šim valde, tās priekšsēdētājs un vietnieki tika pārvēlēti reizi gadā.

Krauklis atzina, ka RACA pēdējā gada laikā ir izdevies ievērojami audzēt savu atpazīstamību un ietekmi Latvijas valdošo politiķu aprindās. «Es domāju, ka turpmākais gads mums paies ļoti aktīvi cīnoties par Eiropas Savienības nākamā daudzgadu budžeta līdzekļu piešķiršanas principiem. Mums ir būtiski, lai maksimāli daudz naudas tiktu novirzīta reģionu attīstībai, bez kā nav iedomājama Latvijas lauku depopulācijas apturēšana,» uzsvēra RACA vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu