«Vienotība» kritizē ZZS ieceri Fiskālās disciplīnas padomes locekļus noteikt par valsts amatpersonām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iniciatīva noteikt, ka Fiskālās disciplīnas padomes locekļi ir valsts amatpersonas, ir mēģinājums mazināt padomes neatkarību un draud ar atgriešanos pie «gāzi grīdā» politikas, uzskata partijas «Vienotības» valde.

(Papildināta 2.rindkopa.)

Minētā ZZS iniciatīva ir pieteikta izskatīšanai šodienas koalīcijas partneru iknedēļas sanāksmē, aģentūru LETA informēja «Vienotības» preses sekretārs Sandris Sabajevs. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pēc koalīcijas sanāksmes skaidroja, ka šis jautājums nebija apspriests arī ZZS frakcijā, bet bija atsevišķu deputātu iniciatīva. Līdz ar to šis jautājums «paliek bez virzības», teica premjers.

Partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens uzsver, ka «Vienotība» neatbalstīs ZZS ierosinājumu, jo tas ir «taisns ceļš uz atgriešanos pie «gāzi grīdā» politikā». Viņš skaidro, ka Fiskālās disciplīnas padome tika izveidota pēc Latvijas neatkarības atgūšanas smagākās ekonomiskās krīzes. Tajā darbojas starptautiski ekonomikas, finanšu eksperti un seko līdzi, lai Latvijas tautsaimniecība vairs neiekristu tik sāpīgās ekonomiskās bedrēs, norāda Ašeradens.

«Ierosinājums noteikt, ka ekspertu līmeņa koleģiālas institūcijas locekļi ir valsts amatpersonas, mūsuprāt, ir nesamērīgs ierobežojums, kas novedīs pie šobrīd piesaistīto ekspertu atteikšanās turpināt sniegt padomus Latvijas tautsaimniecības stabilitātes nodrošināšanai,» pauž politiķis.

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota ar mērķi nodrošināt fiskālās disciplīnas nosacījumu ievērošanas uzraudzību.

Pašlaik padomē strādā Starptautiskā Valūtas fonda un Pasaules Bankas valsts finanšu pārvaldības un valdības finanšu statistikas projektu konsultants Jānis Platais, Rīgas Tehniskās universitātes kanclers Ingars Eriņš, Rīgas Ekonomikas augstskolas Ekonomikas departamenta vadītājs Mortens Hansens, «Swedbank Latvija» galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks, Igaunijas Bankas prezidenta vietnieks Ulo Kāsiks un KPMG direktors vadības un riska konsultāciju jomā Andžs Ūbelis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu